Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017

Ρωσία: Καταζητείται για φόνο ο πρώην διευθυντής που άνοιξε πυρ σε εργοστάσιο


Ο άνδρας που άνοιξε το πρωί πυρ εντός του εργοστασίου «Μενσεβίκ» της Μόσχας, με αποτέλεσμα ...
να σκοτώσει ένας φύλακα του εργοστασίου, καταζητείται από την ρωσική αστυνομία.




«Πυροβόλησα έναν άνδρα και δυστυχώς νομίζω ότι τον σκότωσα. Αν ζήσω θα πολεμήσω μέχρι τέλους …Διαφορετικά ή θα αυτοπυροβοληθώ ή θα κρεμαστώ» φέρεται να δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό Business FM. Ο πρώην ιδιοκτήτης του εργοστασίου, Ιλιά Αβεριάνοφ, δήλωσε επίσης ότι άνοιξε πυρ για να σταματήσει τους ανθρώπους που ήρθαν να του πάρουν το εργοστάσιο λέγοντας πως «χρησιμοποίησαν πλαστά έγγραφα για να κλέψουν το εργοστάσιο μου και να με αναγκάσουν να χρεοκοπήσω. Έχω οκτώ παιδιά».

Ο ραδιοσταθμός Business FM, μετέδωσε ότι επικοινώνησε με τον δικηγόρο Σαμσουντίν Ρατνζάμποφ , που είναι και πιστωτής του εργοστασίου «Μενσεβίκ», ο οποίος δήλωσε ότι ο ιδιοκτήτης άρχισε να πυροβολεί όταν ο ίδιος έφθασε στο εργοστάσιο μαζί με τους δικαστικούς κλητήρες με την απαίτηση να τους καταβάλλει το χρέος. Ο ίδιος χαρακτήρισε τον Αβεριάνοφ «ψεύτη» και ισχυρίστηκε ότι επανειλημμένα είχε διαμαρτυρηθεί στις αρχές για την συμπεριφορά του, αλλά δεν έλαβαν κανέναν μέτρο εναντίον του με αποτέλεσμα να επέλθει η τραγωδία.

Ο Σαμσουντίν Ρατνζάμποφ είπε ακόμη ότι ο Αβεριάνοφ είχε πάρει δάνειο 2 εκατομμυρίων δολαρίων το 2010 από την εταιρεία «Ντενίμ Χολλ» το οποίο όμως δεν επέστρεψε. Εν συνεχεία υπέγραψαν συμφωνία, βάσει της οποίας θα έπρεπε να επιστρέψει το δάνειο εντός ενός έτους με εγγύηση σε περίπτωση αδυναμίας την εκποίηση δύο κτιρίων ιδιοκτησίας του εργοστασίου «Μενσεβίκ».

Το υπουργείο Εσωτερικών της Ρωσίας και συγκεκριμένα η αρμόδια διεύθυνση του στην Μόσχα διέψευσε τις πληροφορίες που είχαν μεταδώσει αρκετά μέσα ενημέρωσης, σύμφωνα με τις οποίες ο πρώην διευθυντής του εργοστασίου «Μενσεβίκ», ο οποίος το πρωί είχε σκοτώσει φύλακα του εργοστασίου παραδόθηκε στην αστυνομία.

Σύμφωνα με το πρακτορείο TASS, ο πρώην διευθυντής του εργοστασίου Ιλιά Αβεριάνοφ καταζητείται και η αστυνομία υποθέτει ότι μετακινείται στη Μόσχα επιβαίνοντας ενός αυτοκινήτου μάρκας Audi А6. Για τον εντοπισμό και την σύλληψη του έχουν τεθεί σε εφαρμογή δύο επιχειρήσεις της αστυνομίας με τις κωδικές ονομασίες «Αναχαίτιση» και «Σειρήνα»
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, TASS

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs