Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017

Αλβανία: Βουλευτές άναψαν καπνογόνα μέσα στη Βουλή -Ηρθαν στα χέρια [εικόνες & βίντεο]


Πανδαιμόνιο επικράτησε στην αλβανική Βουλή, καθώς βουλευτές άναψαν καπνογόνα και ήρθαν ...
στα χέρια, στη διαδικασία εκλογής προσωρινής Γενικής Εισαγγελέως, έπειτα από τη λήξη της θητείας του προηγούμενου.





Η ενωμένη αντιπολίτευση με επικεφαλής το Δ. Κόμμα και το Κόμμα Σοσιαλιστικής Ένταξης, επιχείρησε να εμποδίσει την διαδικασία εκλογής με το αιτιολογικό ότι αποτελεί παραβίαση του Συντάγματος, εφόσον οι διατάξεις του δεν προβλέπουν τέτοιον θεσμό και ορίζουν την εκλογή Γενικού Εισαγγελέα με τα τρία πέμπτα του σώματος της Βουλής, που όμως η κυβέρνηση δεν τα διαθέτει.

Με την έναρξη της συνεδρίασης λοιπόν, βουλευτές κυβέρνησης και αντιπολίτευσης λογομάχησαν και κάποιοι από αυτούς ήρθαν στα χέρια. Αλλοι, από τα έδρανα της αντιπολίτευσης, άναψαν καπνογόνα, με συνέπεια να γίνει αποπνικτική η ατμόσφαιρα. Την ίδια ώρα, χιλιάδες οπαδοί της αντιπολίτευσης διαδήλωναν έξω από το κτίριο της Βουλής, που φρουρούσαν πάνοπλοι αστυνομικοί, απειλώντας να εισβάλλουν σε αυτό.


Η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση ότι βιάστηκε να εκλέξει την προσωρινή Γενική Εισαγγελέα ώστε να ελέγξει τον θεσμό με στόχο να οδηγηθούν στο «ράφι» οι καταγγελλόμενες υποθέσεις διαφθοράς και ανάμιξης κυβερνητικών παραγόντων στο οργανωμένο έγκλημα. Η κυβέρνηση από την άλλη συνδέει την σκληρή αντίδραση της αντιπολίτευσης ως εκδήλωση του φόβου της λόγω εφαρμογής της απαλλαγμένης δικαιοσύνης από τη διαφθορά και την εξάρτηση από την πολιτική.


Τελικά, η 41χρονη προσωρινή Γενική Εισαγγελέας Αρτα Μάρκου, τοποθετήθηκε στη θέση με 69 ψήφους υπέρ (των κυβερνητικών βουλευτών), ενώ η αντιπολίτευση όρθια χτυπούσε τα έδρανα προσπαθώντας να εμποδίσει την ψηφοφορία.


Πηγή: ΑΠΕ

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs