Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017

Ψάχνει απαντήσεις η ΕΛΑΣ για την τραγωδία στους Αγ. Αναργύρους (pics)


Συγκλονίζουν τα ευρήματα του ιατροδικαστή για την οικογενειακή τραγωδία στους Αγίους Αναργύρους. Παράλληλα...
, την Τρίτη αναμένεται να διενεργηθεί η νεκροτομή στις τέσσερις σορούς προκειμένου να δοθούν σαφείς απαντήσεις. 




Όλα δείχνουν πως το βράδυ της Κυριακής, στο διαμέρισμα του 2ου ορόφου, στην οδό Ευριπίδου στους Αγίους Αναργύρους, ο 46χρονος αρχιφύλακας Χρήστος Ζαπανιώτης τσακώθηκε με τη σύζυγό του και η κόρη τους κοιμόταν στο δωμάτιο της. Η πεθερά του ζευγαριού άκουσε τις φωνές από το ισόγειο που διέμενε και ανέβηκε στο σπίτι για να δει τι συνέβαινε.

Αρχικά ο αστυνομικός που μόλις είχε γυρίσει από το ταξίδι στο οποίο είχε συνοδέψει τον Κώστα Σημίτη στα Ιωάννινα, πυροβόλησε στον αέρα δύο ή τρεις φορές και οι βολίδες καρφώθηκαν στον τοίχο. Στη συνέχεια έστρεψε το όπλο στη σύζυγό του και την πυροβόλησε τρεις φορές στο στήθος ενώ σκότωσε μετά και την πεθερά του, η οποία προσπάθησε να ξεφύγει. 

Ο αρχιφύλακας έπειτα κατευθύνθηκε στην κρεβατοκάμαρα και πυροβόλησε το 3,5 ετών κοριτσάκι του στο κεφάλι την ώρα που ήταν ξαπλωμένο στο κρεβάτι. Τα στοιχεία καταδεικνύουν ότι ο αστυνομικός αμέσως μετά το έγκλημα βρισκόταν στο σπίτι για πάνω από μία ώρα μέχρι να γονατίσει μπροστά από το κρεβάτι του παιδιού του και να αυτοκτονήσει βάζοντας το όπλο στο σαγόνι του. 

O αρχιφύλακας Χρήστος Ζαπανιώτης


Δίπλα στο πτώμα του αστυνομικού βρέθηκε το υπηρεσιακό όπλο του, με το οποίο διέπραξε το τριπλό έγκλημα και αυτοκτόνησε.

Η σύζυγος του αρχιφύλακα είχε έναν αδελφό, ο οποίος πέθανε πριν από τέσσερα χρόνια από καρδιά, ενώ προηγούμενα είχε πεθάνει κι ο πατέρας της.

Το στυγερό έγκλημα αποκαλύφθηκε από τους συγγενείς της οικογένειας οι οποίοι αναζήτησαν τη γιατρό που δεν εμφανίστηκε στη δουλειά της τη Δευτέρα.


Αιτία οι κληρονομικές διαφορές;

Τα αίτια της τραγωδίας σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από καταθέσεις συγγενών ήταν για κληρονομικά θέματα. Η πεθερά ζούσε στον κάτω όροφο της πολυκατοικίας και ο 46χρονος ήθελε να εγκαταλείψει το σπίτι, προκειμένου να μεταφερθεί στο χώρο το ιατρείο της συζύγου του, έτσι ώστε να μην πληρώνει ενοίκιο. 


Η μαρτυρία του συγγενή που τους βρήκε νεκρούς 

«Το παιδί δεν είχε πάει στο σχολείο» αναφέρει εξάδελφος της νεκρής μητέρας εξηγώντας πώς εντόπισαν τους νεκρούς. «Σκαρφάλωσα απ' το πλάι, στην σκάλα την εξωτερική και είδα μέσα ότι είναι ανοιχτή η πόρτα η κεντρική και είδα την κοπέλα και τους φώναξα να σπάσουν την πόρτα» αφηγείται τη δραματική στιγμή του εντοπισμού των νεκρών.

Ο Γιώργος Διδασκάλου, ο συγγενής της οικογένειας που βρέθηκε πρώτος μπροστά στις τρομακτικές εικόνες της οικογενειακής τραγωδίας, μετέφερε τι αντίκρισε όταν μπήκαν στο σπίτι. «Είδαμε τη μητέρα με την κόρη στο σαλόνι» αναφέρει και όταν πρέπει να συνεχίζει ένας κόμπος ανεβαίνει στη φωνή του: «Το μωρό ήταν στο κρεβάτι, στην κρεβατοκάμαρα και ο πατέρας γονατισμένος στο κρεβάτι μπροστά...». 


Ο αστυνομικός είχε περάσει με επιτυχία τα ψυχοτεχνικά τεστ 

Υπενθυμίζεται ότι από την επιτροπή καταλληλότητας, ο αρχιφύλακας πέρασε το 2011, η οποία τον έκρινε απολύτως ικανό να φέρει όπλο και επρόκειτο να ξαναπεράσει σύντομα - ενώ όπως λένε οι προϊστάμενοί του, δεν είχε δείξει ποτέ συμπεριφορά που να παραπέμπει σε οποιοδήποτε πρόβλημα.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το νόμο περί όπλων, οι αστυνομικοί εξετάζονται απ' τις επιτροπές της Ελληνικής Αστυνομίας, για την καταλληλότητα τους να φέρουν πυροβόλα όπλα, πριν την είσοδο τους στο Σώμα.


Συντετριμμένος ο Κώστας Σημίτης

Συντετριμμένος δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, για το τραγικό συμβάν στους Αγίους Αναργύρους, όπου αστυνομικός που υπηρετούσε στη φρουρά του, σκότωσε την σύζυγο, την πεθερά και το παιδί του και στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

«Πρόκειται για μια ανείπωτη οικογενειακή τραγωδία. Ο Χρήστος Ζαπαντιώτης ήταν εξαίρετος επαγγελματίας και άριστος στη δουλειά του σ΄ όλα τα χρόνια που υπηρέτησε στη προσωπική μου ασφάλεια. Είμαι συντετριμμένος για το τραγικό γεγονός. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στις δυο οικογένειες», δήλωσε ο κ. Σημίτης.

 

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs