Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017

Την Αγία Βαρβάρα γιόρτασαν οι εργαζόμενοι στο Μετρό Θεσσαλονίκης (pics)


Αγιασμός με αφορμή το εορτασμό της Αγίας Βαρβάρας, προστάτιδας των εργαζομένων στα ...
υπόγεια έργα, τελέστηκε σήμερα στο σταθμό «Σιντριβάνι» του μετρό Θεσσαλονίκης, παρουσία της διοίκησης και όλων των εργαζομένων στο έργο.




Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό ΑΕ, Γιάννης Μυλόπουλος, κατά την διάρκεια της διάρκεια της κατασκευής του σταθμού στη Βενιζέλου δεν θα κλείσει ούτε ένα λεπτό η Εγνατία, ενώ η Βενιζέλου αναμένεται να στενέψει από τον Ιανουάριο του 2018.

Στο περιθώριο του αγιασμού, που έγινε σε βάθος 30 μέτρων κάτω από τη γη, στην αποβάθρα του σταθμού Συντριβάνι του μετρό Θεσσαλονίκης, ο κ. Μυλόπουλος σημείωσε: «Τα δημόσια έργα δεν είναι οι πέτρες, αλλά οι άνθρωποι που τα χρησιμοποιούν και αυτοί που δουλεύουν σε αυτά». Πρόσθεσε: «Σήμερα είναι η γιορτή των εργαζομένων που δουλεύουν στο μετρό και στην ανάδοχη κοινοπραξία, που δουλεύουν κάτω από τη γη, 24 ώρες το 24ωρο, σε δύσκολες συνθήκες, για να φτιάξουν ένα έργο που θα ωφελήσει την οικονομική, περιβαλλοντική και κοινωνική ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης».

Για την εξέλιξη του έργου ο κ. Μυλόπουλος επισήμανε πως «ο μόνος αντίπαλος που υπάρχει αυτή τη στιγμή είναι ο χρόνος» και υπογραμμίζοντας την ανάγκη να τηρηθεί το σφιχτό και ρεαλιστικό χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί, προκειμένου να παραδοθεί το έργο στην ώρα του, τόνισε «ήδη έχουν αρχίσει να ελευθερώνονται δρόμοι, όπως η Δελφών ενώ πριν ή μετά τις γιορτές θα ανοίξει και η Μοναστηρίου, από τον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό μέχρι την πλατεία Βαρδαρίου. Μέσα στο 2018 θα απελευθερώνονται σταδιακά κι άλλες εργοταξιακές καταλήψεις, όπως αυτή στην Εγνατία».

Ειδικά για τον σταθμό Βενιζέλου, ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό επισήμανε: «Έγινε ειδική φροντίδα ώστε με "χειρουργικές επεμβάσεις" να μη χρειαστεί να κλείσει η Εγνατία. Η Εγνατία δεν θα κλείσει ούτε ένα λεπτό. Θα φροντίσουμε ώστε να μην κλείσει ούτε η Βενιζέλου για μεγάλο χρονικό διάστημα». Επιπλέον, σημείωσε ότι η οδός Βενιζέλου αναμένεται να στενέψει από τον Ιανουάριο του 2018, ενώ τόνισε ότι το καλοκαίρι όποτε και ο κυκλοφοριακός φόρτος είναι μικρότερος θα κλείσει το κομμάτι της, κάτω από την Εγνατία.




Oι φωτό είναι από το www.thestival.gr

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs