Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017

Επτά πανάκριβα αυτοκίνητα που δεν πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας (pics)


Η σύγχρονη τεχνολογία και τα υβριδικά συστήματα κίνησης κάνουν θαύματα και ως αποτέλεσμα, πολυτελή αυτοκίνητα με ...
αξία εκατοντάδων χιλιάδων Ευρώ, απαλλάσσονται από τα ετήσια τέλη! 





Για τα αυτοκίνητα με ημερομηνία πρώτης άδειας από 1/11/2010, τα τέλη κυκλοφορίας στην Ελλάδα υπολογίζονται βάσει των γραμμαρίων διοξειδίου του άνθρακα που απελευθερώνουν στην ατμόσφαιρα, για κάθε χιλιόμετρο κίνησής τους. Όσα μοντέλα εκπέμπουν λιγότερα από 90 γραμμάρια/χλμ, απαλλάσσονται και δεν πληρώνουν καθόλου τέλη! 

Φανταζόμαστε λοιπόν ότι τα αυτοκίνητα αυτά είναι μικρά πόλης, με κινητήρες κοντά στα 1.000 κυβικά εκατοστά και χαμηλή κατανάλωση, όμως τα επτά παραδείγματα που ακολουθούν παρακάτω, αποδεικνύουν ότι δεν είναι ακριβώς έτσι. Κοστίζουν πολλές χιλιάδες Ευρώ, είναι πολυτελή και όλα τους, έχουν Plug-In Hybrid τεχνολογία που χρησιμοποιεί μοτέρ εσωτερικής καύσης και ηλεκτροκινητήρα για να κινηθούν. 


BMW i8 


Το φουτουριστικό σπορ μοντέλο της BMW δείχνει το μέλλον των supercars και εφοδιάζεται με ένα μοτέρ 1.5 λίτρων με τρεις κυλίνδρους, τούρμπο και έναν ηλεκτροκινητήρα. Συνολικά αποδίδει 362 ίππους και εκπέμπει 49 γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα ανά χιλιόμετρο, συνεπώς δεν πληρώνει τέλη. Κάνει τα 0-100 χλμ./ώρα σε 4,4 δευτερόλεπτα, αναπτύσσει ταχύτητα έως 250 χλμ./ώρα και κοστίζει 161.230€. 



BMW 740e 


Η BMW Σειρά 7 είναι η λιμουζίνα της BMW και πρόκειται για την επιτομή της πολυτέλειας και της ποιότητας κατασκευής. Διατίθεται και με Plug-In Hybrid κινητήριο σύνολο με απόδοση στα 326 άλογα και εκπομπές CO2 που περιορίζονται στα μόλις 45 γραμμάρια για κάθε χιλιόμετρο που διανύει! Η αρχική της τιμή είναι 114.180€ και 117.350€ στην έκδοση με το μακρύ μεταξόνιο. 



BMW X5 


Το μεγάλο SUV της BMW είναι πολυτελέστατο, με 313 ίππους που προσφέρουν πολύ καλές επιδόσεις στο ογκώδες τετρακίνητο και κινητήρα μόλις 2.0 λίτρων. Η υβριδική του τεχνολογία το κάνει πολύ «καθαρό», με εκπομπές ρύπων μόλις στα 77 γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα ανά χιλιόμετρο και η αρχική τιμή του στην ελληνική αγορά είναι 94.280€.



Mercedes-Benz GLE500e 4MATIC 


Το θηριώδες SUV της Mercedes-Benz με το όνομα GLE δείχνει ενεργοβόρο και «διψασμένο» για καύσιμο, όμως στην πραγματικότητα δεν εκπέμπει περισσότερα από 78 γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα για κάθε χιλιόμετρο που καλύπτει και για αυτό το ελληνικό κράτος το επιβραβεύει με την απαλλαγή από τα τέλη κυκλοφορίας. Αν θέλετε να το αγοράσετε για να γλιτώσετε από την καταβολή τους, θα χρειαστείτε 89.321€. 



Porsche Cayenne S E-Hybrid 


Με 406 ίππους στο δεξί σας πόδι και επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 5,9 δευτερόλεπτα, το μεγάλο SUV της Porsche εξασφαλίζει επιδόσεις, σπορ οδική συμπεριφορά και τελική ταχύτητα 243 χλμ./ώρα. Το υβριδικό σύστημα κίνησης που το συνοδεύει όμως, το καθιστά και οικονομικό. «Καίει» περίπου 3,4 λίτρα αμόλυβδης ανά 100 χιλιόμετρα και εκπέμπει 75 γραμμάρια CO2 ανά χλμ. Η αρχική τιμή αυτής της Cayenne είναι 102.300€. 



Porsche Panamera 4 E-Hybrid 


Το δεύτερο μοντέλο της Porsche στη λίστα είναι η Plug-In Hybrid Panamera που αποδίδει συνολικά 462 ίππους, κάνει τα 0-100 χλμ./ώρα σε 4,6 δευτερόλεπτα και μπορεί να φτάσει έως τα 278 χλμ./ώρα τελική ταχύτητα. Οι εκπομπές ρύπων της είναι ακόμη πιο κάτω από την Cayenne και με 56 γραμμάρια το χιλιόμετρο, απαλλάσσεται και εκείνη από τα τέλη. Ο τιμοκατάλογος ανοίγει στις 129.300€ στη βασική έκδοση.



Volvo XC90 T8 


Όταν η Volvo παρουσίασε το XC90 έκανε εντύπωση για την όμορφη εμφάνισή του, αλλά και ο συνδυασμός μόνο με κινητήρες των 2.0 λίτρων, βενζίνης και ντίζελ. Η κορυφαία έκδοση στην γκάμα με τους 408 ίππους είναι κι εκείνη δίλιτρη, όμως πλαισιώνεται από έναν ηλεκτροκινητήρα που βελτιώνει τις επιδόσεις και «ρίχνει» την κατανάλωση αμόλυβδης! Με 49 γραμμάρια CO2 το χιλιόμετρο, δεν πληρώνει και τέλη. Από 91.830€ η «συμβατική» έκδοση και η πιο πολυτελής τετραθέσια εκδοχή, ξεκινάει από τις 145.325€.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs