Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017

«Πνίγηκε» η Δυτική Ελλάδα – Μεγάλες καταστροφές από το κύμα κακοκαιρίας (pics)


Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχουν κηρυχθεί το Αγρίνιο και το Μεσολόγγι εξαιτίας των εκτεταμένων υλικών ζημιών που προκάλεσε το κύμα κακοκαιρίας. ...




Μεγάλες είναι και οι ζημιές σε περιοχές της Ηπείρου που βυθίστηκαν κυριολεκτικά στα νερά και τη λάσπη.

Σήμερα Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου, θα επισκεφθεί τις πληγείσες περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης.


Στην περιοχή του Αγρινίου πλημμύρισε μεγάλος αριθμός υπογείων σπιτιών, καταστημάτων και επιχειρήσεων, ενώ μεγάλα προβλήματα από τις πλημμύρες καταγράφονται στις κοινότητες Ζευγαράκι, Καινούργιο, Κυρά Βγένα και Παραβόλα.

Σοβαρές είναι οι ζημιές που έχουν προκληθεί σε όλο το επαρχιακό και οδικό δίκτυο του νομού, ιδιαίτερα στους δήμους Θέρμου, Μεσολογγίου, Αγρινίου, Αμφιλοχίας.

Πλημμύρισαν εκτάσεις στην Πρέβεζα

Πολύ έντονη ήταν η βροχόπτωση στην Πρέβεζα όπου κυρίως επλήγη το χωριό Λούρος.

Σύμφωνα με το epiruspost.gr, τα προβλήματα είναι τεράστια, καθώς δεν υπάρχει χωριό που δεν έχει υποστεί ζημιές, το οδικό δίκτυο στο μεγαλύτερο μέρος του παρασύρθηκε από τα νερά, ενώ είναι άμεση και επιτακτική η αποζημίωση των κατοίκων του Λούρου που πλημμύρισαν τα σπίτια τους, όπως και όλων που έχουν υποστεί ζημιές σε μονάδες και καλλιέργειες.

Ολόκληρη η περιοχή του Φαναρίου έχει πλημμυρίσει. Ο Αχέροντας υπερχείλισε και στο πέρασμά του κάλυψε τα πάντα.










Σταβλικές εγκαταστάσεις, σπίτια, καταστήματα, εργαστήρια συνεργεία στη βιοτεχνική περιοχή Καναλακίου πλημμύρισαν, ιδιαίτερα στην Μυρσίνη πέρα από τα πλημμυρισμένα σπίτια πνίγηκαν ζώα που εγκλωβίστηκαν στους πλημμυρισμένους στάβλους. Οι δρόμοι των χωριών έγιναν ένα απέραντο ρέμα, γεμάτοι λάσπες και φερτά υλικά.


Σοβαρά προβλήματα καταγράφονται και στον Δήμο Ζηρού.

Η καταγραφή των ζημιών συνεχίζεται και όσο περνούν οι ώρες η λίστα μεγαλώνει.


Πηγές: e-maistros.gr, epiruspost.gr

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs