Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017

Έδωσε μισό εκατ. ευρώ για ένα γιγαντιαίο μαμούθ! (vid)


Kι όμως ένας άνδρας έδωσε μία περιουσία για ν' αποκτήσει το σκελετό ενός μαμούθ που έζησε πριν από 10.000 χρόνια!...



Ένας σχεδόν άθικτος σκελετός ενός μαλλιαρού μαμούθ που έζησε τουλάχιστον πριν από 10.000 χρόνια στη γη πωλήθηκε το Σάββατο σε δημοπρασία στη γαλλική Λυών έναντι ποσού το οποίο ξεπερνούσε το μισό εκατομμύριο ευρώ.

Ο γιγάντιος σκελετός πωλήθηκε στο διευθύνοντα σύμβουλο μιας γαλλικής επιχείρησης μονώσεων η οποία στο λογότυπό της έχει ως σύμβολο το προϊστορικό αυτό θηλαστικό. Ο σκελετός είναι σε θέση κίνησης και έχει τεράστιους χαυλιόδοντες οι οποίοι αποτελούνται από ελεφαντοστό.

«Θα εκθέσουμε το μαμούθ στο λόμπυ της επιχείρησής μας», ανέφερε ο Pierre-Etienne Bindschedler, διευθύνων σύμβουλος της Soprema. «Νομίζω ότι έχουμε αρκετό χώρο».

Ο Bindschedler αγόρασε το κομμάτι 548.250 ευρώ στον οίκο δημοπρασιών Aguttes.

Ο σκελετός έχει ύψος τρία μέτρα και αναμενόταν ότι θα πιάσει τιμή κοντά στα 450.000 ευρώ λόγω της καλής του κατάστασης (διατηρεί το 80% των οστών του).

Οι ειδικοί θεωρούν ότι το ζώο ζύγιζε περίπου 1.400 κιλά. Ο σκελετός ανακαλύφθηκε πριν από 10 περίπου χρόνια στην βορειοδυτική Σιβηρία και ανήκε σε έναν κυνηγό.

Τα συγκεκριμένα μαμούθ ήταν από τα πιο συνηθισμένα φυτοφάγα ζώα της Βόρειας Αμερικής και της Σιβηρίας αλλά η αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη και το κυνήγι οδήγησαν στην εξαφάνισή του από τη γη πριν από 3.700 χρόνια.

Συνήθως ανακαλύπτονται σκελετοί τέτοιων μαμούθ στη Σιβηρία και τη Ρωσία και σε περιοχές που βρίσκονται αρκετά βόρεια καθώς οι χαμηλές θερμοκρασίες ευνοούν τη συντήρησή τους.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs