Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2018

Κοπεγχάγη: Εκλεψαν το πιο ακριβό μπουκάλι βότκας -Από χρυσό και ασήμι, με πολύτιμους λίθους, αξίας 1,3 εκατ. [εικόνα]


«Φτερά» έκανε το πιο ακριβό μπουκάλι βότκας στον κόσμο, αξίας 1,3 εκατ. δολαρίων.
Το μπουκάλι βότκας ...
Russo-Baltique ζυγίζει έξι κιλά, είναι φτιαγμένο από χρυσό και ασήμι, ενώ είναι διακοσμημένο με πολύτιμους λίθους. 




Μάλιστα, σύμφωνα με την εταιρεία που το κατασκευάζει, ο ειδικός λαιμός του μπουκαλιού έχει ένα στρώμα από μπριγιάν που λειτουργούν ως φίλτρο του ποτού που περιέχει το μπουκάλι.

Αυτός ο «θησαυρός» εκλάπη από το μπαρ του «Καφέ 33», στην Κοπεγχάγη. Ο ιδιοκτήτης του, Μπρίαν Ινγκμπεργκ, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο TV-2, ότι ο δράστης έμεινε στο μπαρ για μόλις τρία λεπτά και ήξερε ακριβώς που βρισκόταν το πολύτιμο μπουκάλι.


«Βρίσκομαι σε απόγνωση. Το μπουκάλι αυτό ήταν το μαργαριτάρι της συλλογής μου. Από τα 1.200 μπουκάλια βότκας αυτό ήταν κάτι το ξεχωριστό», δήλωσε στους δημοσιογράφους. Μάλιστα, ο ίδιος δεν αποκλείει ο δράστης να είναι πρώην συνεργάτης του, ο οποίος έφτιαξε αντικλείδια του μπαρ και του θησαυροφυλακίου στο οποίο φύλαγε το πολύτιμο έκθεμα του.
Ο Ινγκμπεργκ είχε ενοικιάσει το χρυσό μπουκάλι από την λετονική εταιρεία Dartz Motorz, η οποία κατασκευάζει τεθωρακισμένα αυτοκίνητα και εμφανίζεται ως συνεχιστής της εταιρείας που κατασκεύαζε πριν από την επανάσταση τα περίφημα αυτοκίνητα αγώνων Russo-Baltique. Ο ιδρυτής της Dartz Motorz Λεονίντ Γιανκελόβιτς στην ιστοσελίδα του στο Facebook ανέβασε την έκκληση Ινγκμπεργκ, μέσω της οποίας ζητά την βοήθεια όλων όσοι γνωρίζουν κάτι για την τύχη του μπουκαλιού και τον κλέφτη που ενδεχομένως να τον έχουν καταγράψει κάμερες ασφαλείας.

Το μπουκάλι αυτό είχε εμφανιστεί και στο «House of Cards», όταν ο Ρώσος πρόεδρος Πετρόφ (τον οποίο υποδύεται ο Δανός ηθοποιός Λαρς Μίκελσεν) κερνούσε βότκα τον Αμερικανό πρόεδρο Φρανκ Αντεργούντ, που τον υποδύεται ο Κέβιν Σπέισι.
Πηγή: ΑΠΕ/ TASS

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs