Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2018

Ο πρώην Καναδός αιχμάλωτος των Ταλιμπάν αντιμετωπίζει 15 κατηγορίες για επιθέσεις


Ο Τζόσουα Μπόιλ, ο Καναδός που κρατούνταν αιχμάλωτος με την οικογένειά του στο Αφγανιστάν και ...
αφέθηκε ελεύθερος τον Οκτώβριο, συνελήφθη και αντιμετωπίζει 15 κατηγορίες για επίθεση και παράνομη κράτηση, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.




«Δεν μπορούμε να πούμε πολλά προς το παρόν», σχολίασε ο Έρικ Γκρέιντζερ, ο δικηγόρος του Μπόιλ, υπογραμμίζοντας ότι δεν του έχουν παρουσιαστεί ακόμη στοιχεία για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο πελάτης του, κάτι που είναι σύνηθες σε αυτό το στάδιο της έρευνας.


Ο 34χρονος Μπόιλ και η Αμερικανίδα σύζυγός του Κέιτλαν Κόουλμαν, που παντρεύτηκαν το 2011, απήχθησαν από μια τρομοκρατική οργάνωση που συνδέεται με τους Ταλιμπάν λίγο μετά την άφιξή τους στο Αφγανιστάν το 2012.

Αφέθηκαν ελεύθεροι τον Οκτώβριο μαζί με τα τρία παιδιά τους ηλικίας από τριών μηνών ως τεσσάρων ετών, τα οποία γεννήθηκαν όλα στο Αφγανιστάν.


Σύμφωνα με την εφημερίδα Toronto Star, ο Μπόιλ είναι αντιμέτωπος με κατηγορίες για επίθεση, για σεξουαλική επίθεση, για παράνομη κράτηση και παραπλάνηση των αρχών, όπως και για απειλές κατά της ζωής τρίτου.

Προς το παρόν δεν είναι γνωστό το φερόμενο θύμα ή τα θύματα του Μπόιλ, ενώ όλα τα γεγονότα αφορούν την περίοδο μετά την επιστροφή του στον Καναδά, από τις 14 Οκτωβρίου ως τις 30 Δεκεμβρίου 2017.


Σε δήλωσή της στην ίδια εφημερίδα η Κόουλμαν, χωρίς να διευκρινίζει αν ήταν θύμα των επιθέσεων του συζύγου της, επισημαίνει «την πίεση και τον τραυματισμό» που υπέστη στη διάρκεια της αιχμαλωσίας τους και «τις επιπτώσεις που είχε στην ψυχική του υγεία».
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs