Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018

Ποινική δίωξη σε πρώην στελέχη του ΕΟΠΥΥ – Ζημία 15 εκατ. ευρώ για το Δημόσιο


Σημαντική ζημιά σε βάρος του Δημοσίου, η οποία φτάνει τα 15 εκατ. ευρώ φέρονται να προκάλεσαν μέλη της...
διοίκησης του ΕΟΠΥΥ την περίοδο 2012-2014, 




καθώς με δύο αποφάσεις τους επέβαλαν ανώτατο όριο δαπάνης σε συγκεκριμένα ιατρικά υλικά (οστομικά).

Αποτέλεσμα ήταν να καταγράφονται δαπάνες με βάση την ανώτατη επιτρεπόμενη τιμή, ανεξαρτήτως εάν το υλικό κόστιζε πολύ φθηνότερα.

Για το λόγο αυτό η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών άσκησε ποινική δίωξη για απιστία κατά 9 ατόμων μεταξύ των οποίων είναι πρώην μέλη του Δ.Σ του ΕΟΠΥΥ, πρώην μέλη της διοίκησης του ΙΚΑ και του ΟΓΑ, καθώς και ειδικοί επιστήμονες.

Ωστόσο, η δικογραφία διαβιβάστηκε για τυπικούς λόγους, όπως τόνιζαν δικαστικές πηγές, από τον Άρειο Πάγο στη Βουλή προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες και των αρμοδίων τότε Υπουργών Οικονομίας, Εργασίας, Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, καθώς οι επίμαχες αποφάσεις φέρουν και τις δικές τους υπογραφές.

Η προκαταρκτική έρευνα της Εισαγγελίας είχε ξεκινήσει μετά από πορισματική αναφορά του Σώματος Ελεγκτών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ). Οι ελεγκτές διαπίστωσαν ότι οι εμπλεκόμενοι προχώρησαν στην επιβολή του ανώτατου ορίου δαπάνης για τα συγκεκριμένα υλικά, παρόλο που υπήρχαν αντίθετες φωνές οι οποίες υποστήριζαν ότι εάν ετίθετο πλαφόν θα ζημιωνόταν το Δημόσιο.
Πηγή: newsbomb

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs