Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

38χρονη αγόρασε... 23χρονο για 100.000 δολάρια - Πλήρωσε την οικογένεια του και τον παντρεύτηκε


Ένα νιόπαντρο ζευγάρι στην Κίνα έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον των τοπικών social media λόγω του ανορθόδοξου γάμου τους...
- η γυναίκα είναι μια πλούσια 38χρονη μητέρα ενός παιδιού και ο άντρας είναι ένας 23χρονός 




του οποίου η μητέρα είναι μόνο ένα έτος μεγαλύτερη από τη σύζυγο του. Ο γάμος τους, ο οποίος πραγματοποιήθηκε στις 10 Ιανουαρίου, σε χωριό της επαρχίες Χεϊνάν, όπου ξεκίνησε όλην αυτήν την αναταραχή.

Η γυναίκα προφανώς έμεινε έγκυος μετά από ένα ρομαντικό βράδυ με τον νεαρό άνδρα και τότε ήταν που πρότεινε να παντρευτούν. Αρχικά, οι γονείς του γαμπρού δεν ενέκριναν την πρόταση, τονίζοντας τη διαφορά ηλικίας των 15 ετών μεταξύ τους, καθώς και το γεγονός ό,τι η νύφη έχει ένα 14χρονο παιδί από προηγούμενο γάμο. Ωστόσο, εκείνη - πλούσια επιχειρηματίας με ακίνητη περιουσία - τους προσέφερε μια προίκα ύψους 104.273 δολαρίων (660.000 Γιουάν) σε μετρητά, ένα ακίνητο και ένα σπορ αυτοκίνητο Ferrari, αξίας περίπου 789.950 δολαρίων (5.000.000 Γιουάν). Κάπως έτσι, οι γονείς του νεαρού έδωσαν την ευλογία τους, αμέσως μετά τη γενναιόδωρη προσφορά.


Το ζευγάρι παντρεύτηκε με μια μεγαλόπρεπη τελετή, ενώ η νύφη έφτασε στο σημείο μέσα σε μια κόκκινη Ferrari, γεμάτη χρυσαφικά και άλλα πολύτιμα κοσμήματα.

Οι κινέζοι πολίτες νέοι είχαν ανάμεικτες αντιδράσεις για αυτό το γεγονός, με πολλούς συγχαίρουν το ζευγάρι, και άλλους να ισχυρίζονται ό,τι ο νεαρός άνδρας παντρεύτηκε μόνο τη γυναίκα μόνο και μόνο για τα χρήματά και όχι από αληθινή αγάπη.

«Για άλλη μια φορά πιστεύω στη δύναμη του χρήματος», έγραψε ένας χρήστης Weibo.

«Πατέρας: Η νύφη του αγοριού μας είναι φορτωμένη, ας δεχτούμε τη συμφωνία για να την εξαργυρώσουμε!», έγραψε ένας άλλος.

Εν τω μεταξύ, στην αντίθετη πλευρά του επιχειρήματος, ορισμένοι επεσήμαναν ό,τι η ιστορία που κάνει πανικό υπογραμμίζει πόσο μακριά είναι η Κίνα από το να επιτύχει την ισότητα ανάμεσα στα δυο φύλα.


«Ένας άνδρας διαζευγμένος, ηλικίας 38 ετών, που παντρεύει μια γυναίκα ηλικίας 23 ετών δεν θα ήταν καν είδηση. Το παραπάνω γεγονός δημιουργεί αναστάτωση μόνο επειδή φαίνεται η γυναίκα ισχυρότερη εδώ», σχολίασε ένας χρήστης του Weibo.

Στο βίντεο από το γάμο του ζευγαριού πάντως, οι νεόνυμφοι δείχνουν ενθουσιασμένοι και πολύ ερωτευμένοι, ενώ η νύφη βρίσκεται σε προχωρημένη εγκυμοσύνη, αλλά μοιάζει να ακτινοβόλα στο λευκό φόρεμά της και ο σύζυγός της χαμογελάει. Σε μια ιδιαίτερα γλυκιά στιγμή, ο γαμπρός αφιέρωσε ένα τραγούδι στη νύφη, καθώς την πλησίαζε και εκείνη κοκκίνισε και γελούσε.

Οι χρήστες του Weibo, που επισημαίνει το θέμα της ισότητας των φύλων, είχαν μια καλή τοποθέτηση, δεδομένου ότι εάν οι ρόλοι είχαν αντιστραφεί στην ιστορία και ένας πλούσιος διαζευγμένος μεγαλύτερος άνδρας παντρευόταν μια γυναίκα μικρότερη του, δεν θα έκανε αίσθηση σε κανέναν αφού είναι κάτι που συμβαίνει συχνά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο άντρας πρότεινε στη γυναίκα το γάμο και όχι το αντίστροφο, και μόνο μετά την άρνηση των γονιών ήρθε η προίκα στο προσκήνιο. Το γεγονός ότι οι χρήστες αντιδρούν αρνητικά σε μια οικονομικά ισχυρή γυναίκα με τόσο άσχημο τρόπο, δείχνει ξεκάθαρα το πόσο απειλητική αυτή θεωρείται λόγω της εξουσίας της, μέσα σε μια παραδοσιακά πατριαρχική κοινωνία.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs