Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2018

Στη Γερμανία το Σάββατο ο Τούρκος ΥΠΕΞ


Την επίσκεψη του τούρκου ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην γενέτειρα του γερμανού ομολόγου του ...
Ζίγκμαρ Γκάμπριελ επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών Ράινερ Μπρόιλ.





Χαρακτηρίζοντάς την «ανταποδοτική» και αποφεύγοντας να δώσει συγκεκριμένη ημερομηνία.

Ο κ. Τσαβούσογλου είχε δηλώσει προχθές στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa) ότι σκοπεύει να επισκεφθεί τον κ. Γκάμπριελ στην ιδιαίτερη πατρίδα του, στο Γκόσλαρ της Κάτω Σαξονίας, το Σάββατο.

Όπως υπενθύμισε ο κ. Μπρόιλ, ο κ. Γκάμπριελ είχε επισκεφθεί την ιδιαίτερη πατρίδα του τούρκου υπουργού, Αττάλεια, το περασμένο φθινόπωρο.

Σε ό,τι αφορά τις δηλώσεις του κ. Τσαβούσογλου για τις γερμανοτουρκικές σχέσεις στην ίδια συνέντευξη, ο γερμανός εκπρόσωπος δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.

Ερωτηθείς σχετικά με την προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου του γερμανοτούρκου δημοσιογράφου Ντενίζ Γιουτζέλ, ο οποίος κρατείται εδώ και μήνες σε τουρκικές φυλακές, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Δικαιοσύνης δήλωσε ότι δεν είναι σε θέση να ανακοινώσει οτιδήποτε σχετικά με το χρονοδιάγραμμα, εξέφρασε ωστόσο την ελπίδα ότι το Δικαστήριο θα επισπεύσει την διαδικασία, καθώς πρόκειται για υπόθεση κράτησης και μάλιστα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η γερμανική κυβέρνηση έχει από την πρώτη στιγμή δηλώσει ότι σκοπεύει να στηρίξει την προσφυγή, καταθέτοντας δική της πρόταση γνωμοδότησης.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο