Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018

Στα δικαστήρια η συνέχεια της υπόθεσης Παυλίδου - Παπαγιάννη. Τι λένε και οι δύο πλευρές


Συνεχίζεται η αναστάτωση μετά την καταγγελία της ηθοποιού Σοφίας Παυλίδου πως έπεσε θύμα ξυλοδαρμού μέσα στα καμαρίνια του θεάτρου...
«Χυτήριο», από τον συνάδελφο και συμπρωταγωνιστή της Μάνο Παπαγιάννη, με αφορμή μια ατάκα που... δεν ειπώθηκε επί σκηνής. 



Μιλώντας στο δελτίο του Alpha και τον Αντώνη Σρόιτερ, η Σοφία Παυλίδου τόνισε πως δεν έχει πλέον νόημα να της ζητήσει συγγνώμη ο συνάδελφός της, ενώ απάντησε στους ισχυρισμούς του περί εκδορών που έχει και ο ίδιος και τους οποίους διατύπωσε η δικηγόρος του. 

Η κυρία Ελένη Τσαμολιά δήλωσε πως «μετά τη διάσταση που έχει πάρει πλέον το περιστατικό, ο κύριος Παπαγιάννης οφείλει να αποκαταστήσει την αλήθεια... Όσα αναφέρονται και αναπαράγονται είναι εντελώς αναληθή. Τον έχουν προσβάλει ανεπανόρθωτα... Πλέον, δεν έχει άλλη επιλογή από το να αποταθεί στην Δικαιοσύνη για να προστατεύσει την προσωπικότητά του και υπάρχει ιατρική γνωμάτευση που αποδεικνύεται ότι και ο ίδιος έχει τραυματιστεί, έχει εκδορές και αμυχές. Επιβεβαιώνεται από το νοσοκομείο… Τα υπόλοιπα στην Δικαιοσύνη...».

«Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να έχει εκδορές γιατί εγώ δεν πρόλαβα, δεν είχα περιθώρια αντίδρασης γιατί ήταν και η στιγμή που αλλάζαμε ρούχα. Ο κύριος Παπαγιάννης εμφανίστηκε ημίγυμνος, χωρίς παπούτσια και δεν άκουσα τα βήματά του στα σκαλιά. Είχα κλείσει την πόρτα του καμαρινιού για να μην ακούω τις βρισιές του και με αιφνιδίασε, δεν είχα περιθώριο αντίδρασης. Το βρίσκω αστείο αυτό με τις εκδορές και αν όντως έχει πάει σε γιατρό, σίγουρα δεν πήγε εκείνη την ημέρα, ώστε να υπάρχει ημερομηνία και να είναι από μένα αυτές οι εκδορές», ανέφερε η ηθοποιός στον Alpha.

Παράλληλα, εξιστόρησε πως «είχε ήδη εκνευριστεί και με έβριζε γιατί δεν είχα πει την ατάκα, αλλά επειδή προφανώς του είπα ότι εγώ δεν θέλω να συζητήσω άλλο μαζί του γιατί δεν σταματούσε να με βρίζει, του είπα να μου μιλήσει πιο όμορφα και αυτός συνέχιζε, έκλεισα την πόρτα του καμαρινιού μου. Μου είπαν ότι έλεγε εκείνη τη στιγμή ότι “εμένα δεν θα μου κλείνει κανένας τις πόρτες” γιατί εγώ μέσα στο σοκ δεν τα θυμάμαι πολύ καλά αυτά όλα για να σας πω την αλήθεια, τα λόγια ακριβώς που έλεγε. Κλώτσησε την πόρτα του καμαρινιού και με έπιασε από το λαιμό κατευθείαν και με πέταξε πίσω. Ο χώρος δεν είναι μεγάλος, έπεσα πάνω στην καρέκλα που βρισκόταν από πίσω μου. Έτσι χτύπησα στη σπονδυλική μου στήλη και στο πόδι και, ευτυχώς, δεν χτύπησα το κεφάλι μου στο νεροχύτη από πίσω. Εκείνη τη στιγμή βρισκόταν εκεί η Κόνι Μεταξά και το είδε όλο και ο Σωτήρης Καλυβάτσης που ήταν κάτω και ανέβηκε, αφού είχα πέσει κάτω. Η κυρία Βάσια Τριφύλλη και η Ρέα Τουτουνζή είχαν αποχωρήσει από το χώρο».

«Την άλλη μέρα που πήγε εγώ απουσίαζα λόγω αναρρωτικής άδειας, έμαθα ότι είπε “εντάξει, δεν έκανα κάτι, να τη φοβερίσω ήθελα”. Ο χρόνος για τη συγγνώμη έχει περάσει! Αν πραγματικά αυτός ο άνθρωπος είχε μετανιώσει γι’ αυτό που έκανε, θα έπρεπε να με είχε πάρει ένα τηλέφωνο τόσες μέρες. Να τα βρούμε, όχι! Γιατί πέρα από τη συμπεριφορά του που πιστεύω δεν έχει καταλάβει τι έχει κάνει και με μεγάλη ευκολία, αφού το έκανε σε μένα, πάει να πει ότι θα το ξανακάνει κι εγώ αυτό δεν θέλω να συμβεί. Θα είμαι υπεύθυνη κι εγώ αν το αφήσω αυτό το πράγμα έτσι!», συνέχισε.

Και κατέληξε: «νομίζω ότι πια και η συγγνώμη δεν έχει νόημα μετά από τόσες μέρες. Δεν μπορώ να ξαναπαίξω με αυτόν τον άνθρωπο που με ξυλοκόπησε και αυτό είναι ένα ποινικό αδίκημα. Δεν είναι ότι απλά με έβρισε, ότι απλά τσακωθήκαμε. Μπήκε βίαια μέσα στο καμαρίνι μου και με χτύπησε. Έχω μώλωπες, είμαι σε σοκ εδώ και μέρες, είμαι ψυχολογικά χάλια. Κινδυνεύω να χάσω τη δουλειά μου, αλλά αυτό είναι άλλο κομμάτι που θα το αποφασίσει η επιχείρηση. Αλλά μου είναι πάρα πολύ δύσκολο ακόμα και να αντικρίσω αυτόν τον άνθρωπο».

Δείτε στο βίντεο όσα είπε η ηθοποιός:


Η Σοφία Παυλίδου άλλωστε πήγε ξανά στο νοσοκομείο χθες. Η Σταματίνα Τσιμτσιλή με αφορμή το εν λόγω περιστατικό είπε στον αέρα της εκπομπής της: «Επειδή εγώ μίλησα χθες με την Σοφία για αρκετή ώρα, να σας δώσω μια νέα πληροφορία. Πήγαινε στο ΚΑΤ για πρόσθετες εξετάσεις. Το κορίτσι πονούσε πάρα πολύ και ήθελε να κάνει κάποιες ακτινογραφίες για να δει σε τι κατάσταση είναι. Μάλλον χρειάζεται και άλλες μέρες αναρρωτικής άδειας... Αυτό που την έχει στεναχωρήσει πιο πολύ, από ότι κατάλαβα ανθρώπινα και μετά από την γυναικεία κουβέντα που κάναμε, είναι ότι η επιχείρηση έχει κρατήσει κάποιες ίσες αποστάσεις»!

Οι πρώτες δηλώσεις του ηθοποιού on camera για το συμβάν με τη Σοφία Παυλίδου

Ο Μάνος Παπαγιάννης βρίσκεται στο επίκεντρο όλων των εκπομπών και των δημοσιευμάτων μετά από όσα έχουν συμβεί ανάμεσα στον ίδιο και την Σοφία Παυλίδου. Κανείς δεν γνωρίζει τι έχει ακριβώς συμβεί ανάμεσα στις δύο πλευρές, με τα πράγματα να παίρνουν τη νομική οδό.

Η κάμερα του Πρω1νό εκτός της δικηγόρου του ηθοποιού, μίλησε  και με τον ίδιο το Μάνο Παπαγιάννη. Ο ηθοποιός κατά την έξοδό του από το δικηγορικό γραφείο οδεύοντας προς το αμάξι του, ήταν ιδιαίτερα σύντομος στη δημοσιογράφο Μαίρη Αρώνη.

«Είναι όλα καλά παιδιά. Εννοείται ότι δεν έγιναν έτσι τα πράγματα. Με στεναχωρεί το γεγονός, αλλά όλα καλά», επεσήμανε περιεκτικά και λιτά.




Παπαγιάννης: Δεν υπήρξε ξυλοδαρμός, ούτε βία

Ο ίδιος ο Μάνος Παπαγιάννης πάντως, μίλησε για το περιστατικό στο «Έθνος», όπου ανέφερε: «Δεν υπήρξε κανένας ξυλοδαρμός, κανενός είδους βία», προσθέτοντας πως «η υπόθεση έχει πάρει πλέον το δρόμο της Δικαιοσύνης». «Δεν περίμενα το θέμα να πάρει αυτή την έκταση. Δεν συνέβησαν έτσι τα πράγματα. Είναι παντελώς ανακριβή αυτά που ειπώθηκαν και γι' αυτό το λόγο αποφάσισα να κινηθώ νομικά», είπε.

Στην ίδια εφημερίδα έκανε δηλώσεις και η ιδιοκτήτρια του θεάτρου «Χυτήριο» Βάσια Παναγοπούλου: «Έχω επικοινωνήσει και με τις δύο μεριές. Και έχω ακούσει και τις δύο εκδοχές. Δεν τίθεται θέμα απόλυσης κανενός, για την ώρα, ούτε του Μάνου, όπως μου ζήτησε η Σοφία». Παράλληλα, η ίδια έδωσε εντολή να συνεχιστούν κανονικά οι παραστάσεις, παρά το γεγονός πως η Σοφία Παυλίδου δεν μπορεί να συμμετάσχει λόγω του τραυματισμού της και της αναρρωτικής άδειας που συνέστησαν οι γιατροί. Μάλιστα, η Βάσια Παναγοπούλου ευχαρίστησε δημόσια την ηθοποιό Αγγελική Δαλιάνη, σύζυγο του Μάνου Παπαγιάννη, που αντικαθιστά την Σοφία Παυλίδου.


Αγγελική Δαλιάνη: Να μην δικάσεις κανέναν αν δεν ακούσεις και τις δύο πλευρές

Αν και η σύζυγος του ηθοποιού, Αγγελική Δαλιάνη, κρατά χαμηλούς τόνους, θέλησε να σπάσει την σιωπή της με μία ανάρτηση όλο νόημα στα stories του Instagram αργά το βράδυ της Δευτέρας, τη στιγμή που κάποιοι χρήστες του δημοφιλούς social media εξαπολύουν επιθέσεις εναντίον της, με σχόλια κάτω από φωτογραφίες της. 

Συγκεκριμένα, η Αγγελική αντικατέστησε την Σοφία στην παράσταση της Κυριακής μιας και είχε τον ρόλο μέχρι πέρσι, η οποία , δημοσίευσε απόσπασμα από ανάρτηση της ιστοσελίδας lifo.gr και, συγκεκριμένα, από την στήλη Εξομολογήσεις, το οποίο δημοσιεύτηκε το 2016, υπό τον τίτλο «Μηδενί δίκην δικάσεις, πριν αμφοίν μύθον ακούσεις…». Μάλιστα, κάνοντας swipe up, μπορούσες να διαβάσεις ολόκληρο το κείμενο, το οποίο αναφέρει: «Όχι, δεν είναι μάθημα αρχαίων ελληνικών, είναι μάθημα ζωής: να μην δικάσεις κανέναν αν δεν ακούσεις και τις δύο πλευρές.

Γράφονται πολλές εξομολογήσεις για κάποιο κακούργο άτομο, άντρα ή γυναίκα, που ήταν ένα ελεεινό τομάρι και πλήγωσε ανεπανόρθωτα αυτόν που εξομολογείται.

Η συνέχεια είναι γνωστή: ακολουθούν φλογερά και πύρινα σχόλια σε βάρος του τομαριού, του κατακαθιού της κοινωνίας που πρέπει να καεί στην πυρά και αν ήταν δυνατόν να λιθοβοληθεί δημοσίως για παραδειγματισμό. Είναι όμως πάντα έτσι; αν ακούγαμε και το τομάρι, είναι βέβαιο ότι θα φθάναμε στην ίδια κρίση;

Επίσης, όλοι όσοι βρίζουν τα τομάρια της κοινωνίας που τους πλήγωσαν, ήταν πάντα σωστοί και αδαμάντινοι στις σχέσεις τους; δεν πλήγωσαν ποτέ κανέναν; ήταν ντόμπροι και ξεκάθαροι με όλους; Η απάντηση είναι ένα μεγαλοπρεπές ΟΧΙ.

Και τέλος, επικοινωνώντας με άτομα που κλαίγονταν, ακούγοντας ιδιαιτέρως τον πόνο τους, ένα πράγμα κατάφεραν: να με πείσουν ότι το “τομάρι” δεν ήταν και τόσο τομάρι και άλλος ήταν περισσότερο ο προβληματικός της ιστορίας».

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs