Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018

Μεγαλοοικονόμου: Αποφάσισα μόνη μου, είμαι ταύρος στο ζώδιο - «Έφυγα γιατί ο Λεβέντης έκανε αντιπρόεδρο της Βουλής τον γιο του»


Ανοιχτή στο ενδεχόμενο να της γίνει πρόταση για θέση στην κυβέρνηση ή για συμμετοχή στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε στο...
ΘΕΜΑ 104,6 η ανεξάρτητη βουλευτής συνεργαζόμενη με το κυβερνών κόμμα, Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου.




«Αν μου γίνει πρόταση για την κυβέρνηση και θεωρήσω ότι μπορώ να βοηθήσω τους συμπολίτες θα το δεχθώ» είπε χαρακτηριστικά αν και η ίδια υποστήριξε ότι δεν έβαλε κάποια προϋπόθεση για να στείλει την επιστολή με την οποία εντάσσεται στον ΣΥΡΙΖΑ.

Η βουλευτής υποστήριξε, επίσης, ότι δεν υπήρξε κάποια προσυνοεννόηση με τον ΣΥΡΙΖΑ ή τον πρωθυπουργό λέγοντας ότι «η απόφαση μου ήταν χθεσινοβραδυνή. Έγραψα την επιστολή και την κατέθεσα αμέσως μετά την ψήφιση. Άκουσα για την επιστολή του πρωθυπουργού όσο ήμουν στο εντευκτήριο».

Όσο για τη στάση που θα κρατήσει από εδώ και πέρα είπε ότι «είμαι συνεργαζόμενη και εξακολουθώ να έχω το δικαίωμα να σκέπτομαι, να μελετώ και αν κάτι είναι σωστό να το ψηφίζω».

«Δεν έθεσα καμία προϋπόθεση. Θεώρησα ότι αυτό έπρεπε να πράξω τη δεδομένη στιγμή που γίνονται καλά τα πράγματα. Όταν γίνουν εκλογές το 2019 και μου γίνει πρόταση από τον ΣΥΡΙΖΑ, ναι θα είμαι υποψήφια» πρόσθεσε.

Αποκάλυψε, ακόμα, ότι εκτός από τον Δημήτρη Βίτσα, τη συνεχάρη και την ασπάστηκε και η Εύη Καρακώστα.

Η κυρία Μεγαλοοικονόμου υποστήριξε ακόμα ότι «μου είχαν γίνει προτάσεις και από άλλα μεγάλα κόμματα - πριν από μια εβδομάδα βρισκόμουν σε μια εκδήλωση Κρητών που ο πρόεδρος μου πρότεινε να κάνουμε πολιτικό γάμο με τη Νέα Δημοκρατία - μου έχει γίνει πρόταση και από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και από γνωστούς που με είχαν καλέσει να πάω στην εκλογή που γινόταν αλλά δεν πήγα».

«Είμαι άτομο που αποφασίζω μόνη μου και δεν επηρεάζομαι από κανέναν. Καλώς ή κακώς είμαι Ταύρος στο ζώδιο. Δέχομαι τα σπαθάκια σαν τον ταύρο και στο τέλος χάνει ο ταυρομάχος» κατέληξε με μια παρομοίωση η κυρία Μεγαλοοικονόμου.

«Έφυγα γιατί ο Λεβέντης έκανε αντιπρόεδρο της Βουλής τον γιο του»

«Ναι, θα κατέβω με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, αν μου γίνει πρόταση», δηλώνει η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου μιλώντας στην ΕΡΤ και ξεκαθαρίζει τους λόγους που την οδήγησαν να ενταχθεί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ως συνεργαζόμενη αλλά και για τη θετική ψήφο της στο πολυνομοσχέδιο. Τι λέει για τον Βασίλη Λεβέντη και ποιες ήταν οι επιλογές του με τις οποίες διαφώνησε και θεωρεί ότι έκαναν κακό στο κόμμα.

«Ήταν προσωπική μου απόφαση την οποία σκέφτηκα πάρα πολύ. Δεν ήθελα οι θυσίες του ελληνικού λαού να πάνε χαμένες. Δεν έχω μιλήσει με τον πρωθυπουργό» αναφέρει η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου, ενώ για τη θετική της ψήφο εξήγησε ότι υπήρξαν πάρα πολύ θετικά μέτρα, όπως αυτό για το κτηματολόγιο.

Για τον Βασίλη Λεβέντη εξήγησε ότι τον σέβεται και τον εκτιμά και δήλωσε πως «Με την Ένωση Κεντρώων δεν διαφώνησα πολιτικά αλλά με τις επιλογές του διότι έκανε κακό στο κόμμα η επιλογή του να κάνει αντιπρόεδρο της Βουλής τον γιο του. Εκεί ήταν το αποκορύφωμα».

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs