Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2018

Βρετανία:Άστεγος παραδέχθηκε ότι έκλεβε- Προσποιούνταν ότι προσέφερε πρώτες βοήθειες στα θύματά του


Άστεγος παραδέχθηκε ενώπιον της βρετανικής Δικαιοσύνης ότι έκλεψε την τσάντα και το ...
κινητό τηλέφωνο που είχαν πάνω τους θύματα της επίθεσης στο Μάντσεστερ, ενώ προσποιούταν ότι τους προσέφερε πρώτες βοήθειες.




Ο 33χρονος Κρις Πάρκερ δήλωσε ένοχος σε δύο κατηγορίες για κλοπή και μια κατηγορία για απάτη ενώπιον του δικαστηρίου του Μάντσεστερ, στη βορειοδυτική Αγγλία.Στις εικόνες που κατέγραψαν κάμερες παρακολούθησης της κυκλοφορίας και προβλήθηκαν κατά τη διάρκεια της δίκης, ο κατηγορούμενος διακρίνεται να περπατά ανάμεσα στα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης, που στοίχισε την ζωή σε 22 ανθρώπους την 22α Μαΐου του 2017 στο Μάντσεστερ Αρένα μετά τη συναυλία της Αμερικανίδας τραγουδίστριας Αριάνα Γκράντε.

Η κατηγορούσα αρχή υποστήριξε ότι ναι μεν προσέφερε «περιορισμένη βοήθεια» στους τραυματίες, ωστόσο εκμεταλλεύτηκε προς όφελός του τις συνθήκες για να διαπράξει κλοπές.

Ο Κρις Πάρκερ προσέγγισε πολλές φορές την Πολίν Χίλεϊ, που είχε τραυματιστεί στην έκρηξη και η εγγονή της ηλικίας 14 ετών κειτόταν νεκρή σε κοντινή απόσταση από εκείνη, προτού αποφασίσει να σκύψει από πάνω της, να της αρπάξει την τσάντα και να κλέψει το πορτοφόλι της.

Λίγες ώρες αργότερα χρησιμοποίησε την πιστωτική της κάρτα σε ένα ταχυφαγείο McDonald's στην πόλη.

Επιπλέον, παραδέχθηκε ότι πήρε το κινητό τηλέφωνο από ένα άλλο θύμα, που δεν κατονομάστηκε λόγω νομικού κωλύματος.

Το δικαστήριο αναμένεται να ανακοινώσει την απόφασή του την 30η Ιανουαρίου για το εάν ο Κρις Πάρκερ είναι ένοχος ή όχι, ενώ ο κατηγορούμενος θα παραμείνει υπό κράτηση.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs