Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018

Επιστήμονες προειδοποιούν: Το στρώσιμο του κρεβατιού το πρωί κάνει κακό στην υγεία


Θυμάστε την καθημερινή αγγαρεία που σας έβαζε η μητέρα σας να κάνετε με το που ...
νοίγατε τα μάτια σας το πρωί; Σύμφωνα με τους επιστήμονες το στρώσιμο του κρεβατιού το πρωί είναι κακό για την υγεία σου!




Αυτά τα μικροσκοπικά έντομα ζουν στο πρόσωπο όλων μας

Τώρα μπορείς να «τεμπελιάζεις» άνετα καθώς, σύμφωνα με τους ειδικούς, το καλοφτιαγμένο κρεβάτι είναι γόνιμο έδαφος για τα ακάρεα της σκόνης. Κατά μέσο όρο στο κρεβάτι σου ζουν περίπου 1.5 εκ. ακάρεα, τα οποία τρέφονται με νεκρά κύτταρα του ανθρώπινου δέρματος και παράγουν αλλεργιογόνα, τα οποία εύκολα μπορεί να εισπνεύσεις κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Μελέτη που δημοσιεύθηκε αρχικά το 2005, έχει κερδίσει την προσοχή και πάλι αυτή την εβδομάδα, καθώς είναι η εποχή που γίνεται η «μετάβαση» από το ελαφρύ σεντόνι στο πάπλωμα. Η δρ. Stephen Pretlove δήλωσε στο BBC: «Γνωρίζουμε ότι τα ακάρεα μπορούν να επιβιώσουν μόνο με τη λήψη νερού από την ατμόσφαιρα. Για να το κάνουν αυτό χρησιμοποιούν μικρούς αδένες στο εξωτερικό του σώματός τους. Κάτι τόσο απλό, όσο το να αφήνεις ένα κρεβάτι άφτιαχτο κατά τη διάρκεια της ημέρας, μπορεί να αφαιρέσει την υγρασία από τα σκεπάσματα και το στρώμα, με αποτέλεσμα τα ακάρεα να αφυδατωθούν και τελικά να πεθάνουν».

Πηγή: faysbook.gr

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs