Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2018

Ρωσία: Εξαρθρώθηκε δίκτυο χάκερς που δρούσε από την Κίνα


Εμπειρογνώμονες της εταιρείας διαδικτυακής ασφάλειας Bi.Zone που είναι ‘θυγατρική’ της ...
μεγαλύτερης ρωσικής τράπεζας Sberbank βοήθησαν την Interpol να αποκαλύψει ένα δίκτυο χάκερς που δρούσε στην Κίνα.




Αυτό δήλωσε στο Ria Novosti ο αντιπρόεδρος της τράπεζας Στανισλάβ Κουζνετσόφ.

«Περίπου πριν από ενάμιση μήνα η Interpol απευθύνθηκε σε μας με την παράκληση να συνδράμουμε στον εντοπισμό ενός δικτύου χάκερς, το οποίο υπέπεσε στην αντίληψη της Interpol.

Τέσσερις ειδικοί της Bi.Zone πήγαν στην Σινγκαπούρη όπου συμμετείχαν στις σχετικές έρευνες στο πλαίσιο του προγράμματος Interpol Global Complex For Innovations.

Μέσα σε ελάχιστες μέρες εντόπισαν το δίκτυο με τους χάκερς στην Κίνα, και έδωσαν όλες τις σημαντικές πληροφορίες στους συνεργάτες της Interpol, τις οποίες και αξιοποίησαν για επιχειρησιακούς σκοπούς», δήλωσε ο Κουζνετσόφ.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι η εταιρεία Bi.Zone έχει υπογράψει συμφωνία με την Interpol, στο πλαίσιο της οποίας προβλέπεται ανταλλαγή πληροφοριών και έμπρακτη συνεργασία, τονίζοντας ότι η συμφωνία «αυτή συνιστά ένα μεγάλο βήμα στον τομέα της ανάπτυξης της διεθνούς συνεργασίας»

Ο Κουζνετσόφ δήλωσε επίσης ότι η εταιρεία Bi.Zone έχει από τον Σεπτέμβριο την αναγκαία εξουσιοδότηση να πραγματοποιεί ελέγχους όσον αφορά το διεθνές σύστημα SWIFT, στο οποίο συμμετέχουν 42 χώρες περιλαμβανομένης της Ρωσίας.
πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs