Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018

Αμερικανικά ΜΜΕ: Θέλουν να ανακρίνουν τον Τραμπ για τη ρωσική ανάμειξη στις εκλογές


Ο ειδικός ανακριτής Ρόμπερτ Μιούλερ θέλει να ανακρίνει σύντομα τον Ντόναλντ Τραμπ για την ...
υπόθεση της ρωσικής εμπλοκής στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές.





Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος έχει δηλώσει πρόθυμος να συνεργαστεί, αλλά το νομικό του επιτελείο προσπαθεί να διασφαλίσει ότι η κατάθεση θα λάβει χώρα υπό πολύ συγκεκριμένες παραμέτρους.

Την είδηση μετέδωσε πρώτο το NBC News και επιβεβαίωσαν αργότερα άλλες πηγές στην Washington Post. «Τα πράγματα κινούνται πολύ γρηγορότερα απ’ ό,τι συνειδητοποιούμε», είπε μια πηγή στην εφημερίδα.

Αμερικανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι στον Λευκό Οίκο επικρατεί δυσθυμία καθώς ουδείς πίστευωε ότι η έρευνα του Μιούλερ θα συνεχιζόταν και τη φετινή χρονιά. Μέχρι στιγμής έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε τρία μέλη της προεκλογικής καμπάνιας του Τραμπ, με τον πρώην διευθυντή της εκστρατείας του, Πωλ Μαναφόρτ να καταθέτει μήνυση κατά του Μιούλερ για «υπέρβαση αρμοδιοτήτων».


«Ο Τραμπ δεν έχει πρόβλημα να καταθέσει και πιστεύει ότι έτσι θα απαντηθούν μια και καλή τα ερωτήματα για το κατά πόσον μέλη της καμπάνιας του συνεργάστηκαν με τη Ρωσία», έγραψε η Washington Post.

Γι’ αυτό και ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου Τάι Κόμπ και ο προσωπικός δικηγόρος του Τραμπ, Τζέι Σέκιουλοφ φέρονται να προσπαθούν να πείσουν τον Μίλερ να υποβάλει εκ των προτέρων τις ερωτήσεις του ή να επιτρέψει στον Πρόεδρο να απαντήσει γραπτώς.

Όμως πηγή που έχει γνώση των επαφών μεταξύ της ομάδας του Μιούλερ και του νομικού επιτελείου του Τραμπ είπε ότι ο Μιούλερ δεν προτίθεται να επιτρέψει να ισχύσουν ειδικοί κανόνες για τον Πρόεδρο, ειδικά όσον αφορά τη διερεύνηση πιθανής παρακώλυσης της δικαιοσύνης από τον Τραμπ όταν «καρατόμησε» τον πρώην διευθυντή του FBI Τζέιμς Κόμεϊ.

Ο Κόμεϊ αποπέμφθηκε τον περασμένο Μάιο κι αργότερα είπε ότι ο Τραμπ τοτυ ζήτησε να παρατήσει την έρευνα για τις σχέσεις μεταξύ του πρώην συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας, Μάικλ Φλιν με Ρώσους αξιωματούχους.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs