Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018

Ανδρας πήρε φωτιά μετά τη χρήση τέιζερ πάνω του από αστυνομικούς


Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στη Γαλλία βίντεο από κάμερα αστυνομικού που είχε ...
καταγραφεί τον Ιούλιο του 2013, όπου ένας άνδρας εμφανίζεται να πιάνει φωτιά 





όταν αστυνομικοί χρησιμοποιούν πάνω του τέιζερ και δακρυγόνο- το οποίο είναι εύφλεκτο.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του France24, το βίντεο ήρθε στο φως της δημοσιότητας την Τρίτη. Αυτός που το ανέβασε αρχικά το έχει κατεβάσει, ωστόσο στο μεσοδιάστημα κυκλοφόρησε ευρέως στα social media και τα γαλλικά ΜΜΕ.

Το συμβάν είχε λάβει χώρα στο Παρίσι, στην Place de la Nation. O άνδρας στο βίντεο, που έχει αίματα στα χέρια, φωνάζει προσβολές και ανεμίζει τη γροθιά του στο πρόσωπο του αστυνομικού με την κάμερα, και μετά από λίγο φτάνουν και άλλοι αστυνομικοί. Κάποια στιγμή ο άνδρας αρχίζει να κινείται προς την κατεύθυνση του ενός από αυτούς, ο οποίος τον χτυπά με το κλομπ. Στη συνέχεια, καθώς ο άνδρας συνεχίζει, οι αστυνομικοί τον χτυπούν με τέιζερ και του ρίχνουν δακρυγόνο ταυτόχρονα, με αποτέλεσμα να πιάσει φωτιά.

Την Τρίτη εκπρόσωπος της γαλλικής αστυνομίας δήλωσε στον γαλλικό σταθμό franceinfo ότι ο άνδρας που έπιασε φωτιά δεν τραυματίστηκε σοβαρά. Το συμβάν είχε ως αποτέλεσμα να ξεκινήσει εσωτερική έρευνα, που δεν κατέληξε σε απαγγελία κατηγοριών σε βάρος των εμπλεκόμενων αστυνομικών.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs