Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018

«Γενοκτονία» αδέσποτων σκυλιών στη Ρωσία ενόψει Μουντιάλ


Οι καταγγελίες που φτάνουν στη δημοσιότητα προκαλούν σφοδρές αντιδράσεις σε ολόκληρη τη διεθνή κοινότητα. ...





Πολλά αδέσποτα σκυλιά θανατώνονται σε διάφορες πόλεις της Ρωσίας που πρόκειται να φιλοξενήσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου το ερχόμενο καλοκαίρι, καθώς οι Αρχές έχουν πάρει εντολή να θέσουν υπό έλεγχο χιλιάδες ζώα, δήλωσαν Ρώσοι βουλευτές την Πέμπτη.

«Έχουμε λάβει πολλές καταγγελίες από ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων και απλά ευαισθητοποιημένους και ευσυνείδητους πολίτες οι οποίοι κάνουν λόγο για μαζικές εκτελέσεις και ευθανασία αδέσποτων ζώων σε διάφορες πόλεις που θα φιλοξενήσουν αγώνες του Μουντιάλ», δήλωσε ο επικεφαλής της επιτροπής για την προστασία του περιβάλλοντος της κάτω Βουλής της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Μπουρμάτοφ στην εφημερίδα Gazeta.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα geo.tv, το θέαμα χιλιάδων αδέσποτων σκύλων είναι πολύ κοινό στις ρωσικές πόλεις, καθώς δεν είθισται να στειρώνονται τα κατοικίδια ζώα, πράγμα που σημαίνει ότι κάποια εξ αυτών μπορεί να είναι επιθετικά ή να ικετεύουν για φαγητό.

Τον περασμένο μήνα, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Βιτάλι Μούτκο εκτίμησε ότι υπάρχουν περίπου δύο εκατομμύρια αδέσποτα ζώα στις πόλεις που θα φιλοξενήσουν το Μουντιάλ και τους προέτρεψε να λύσουν το πρόβλημα με ευαισθησία.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η επιτροπή έχει ήδη στείλει επιστολή στον υπουργό Αθλητισμού Πάβελ Κολόμπκοφ, καλώντας τον να διερευνήσει το ζήτημα και να εξακριβώσει αν όντως οι κατά τόπους αρχές εφαρμόζουν τέτοιου είδους «απάνθρωπες μεθόδους», θανατώνοντας ή ακρωτηριάζοντας τα αδέσποτα.

Ο Μπουρμάτοφ απηύθυνε κάλεσμα ώστε τα αδέσποτα σκυλιά να μεταφέρονται σε προσωρινά κέντρα κράτησης και να στειρώνονται, λέγοντας ότι θα είχε το ίδιο αποτέλεσμα, με το ίδιο κόστος και θα βελτίωνε την εικόνα της Ρωσίας.

Απαντώντας στην επιστολή, ο υπουργός Αθλητισμού δήλωσε ότι έχει ήδη ήδη καλέσει τις πόλεις φιλοξενίας του Παγκοσμίου Κυπέλλου να χρησιμοποιούν ευγενείς μεθόδους απομάκρυνσης των αδέσποτων ζώων, ώστε να αποφευχθεί η δημόσια κατακραυγή, ανέφερε η εφημερίδα Parlamentskaya Gazeta.

Οι τελικοί για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου θα διεξαχθούν σε 12 αθλητικές εγκαταστάσεις έντεκα πόλεων της Ρωσίας, ανάμεσά τους και το Σότσι.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs