Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2018

Eκλεβαν ηλικιωμένους παριστάνοντας υπαλλήλους εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας


Στα χέρια της Ελληνικής Αστυνομίας έπεσε εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας διέπρατταν ...
ληστείες και κλοπές σε βάρος ηλικιωμένων, προσποιούμενα τους υπαλλήλους εταιρείας παροχής ηλεκτρικής ενέργειας.




Ειδικότερα, συνελήφθησαν στην περιοχή του Ζωγράφου τέσσερις άνδρες, ηλικίας 31, 34, 36 και 40 ετών, οι οποίοι στις 28 Δεκεμβρίου προσέγγισαν ηλικιωμένη και προσποιούμενοι τους υπαλλήλους εταιρείας παροχής ηλεκτρικής ενέργειας επιχείρησαν να εισέλθουν στο σπίτι της, έγιναν ωστόσο αντιληπτοί από περίοικο ο οποίος κάλεσε την Άμεση Δράση.

Αξίζει να σημειωθεί όπως προέκυψε από την έρευνα, τα μέλη της σπείρας, εδώ και παραπάνω από ένα εξάμηνο εντόπιζαν τα θύματά τους, κυρίως ηλικιωμένους, σε λαϊκές αγορές και τα ακολουθούσαν μέχρι τα σπίτια τους.

Στη συνέχεια, με το πρόσχημα υποτιθέμενης διαρροής ηλεκτρικού ρεύματος τους έπειθαν να μπουν στα σπίτια τους. Εκεί, κάποιοι από τους δράστες απασχολούσαν τα θύματά τους, ενώ οι υπόλοιποι, χωρίς να γίνονται αντιληπτοί, αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα και διάφορα τιμαλφή.

Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα, δεν δίσταζαν να χρησιμοποιούν σωματική βία.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί δεκαπέντε 15 περιπτώσεις σε διάφορες περιοχές της Αττικής μεταξύ των οποίων είναι: Πατήσια, Βύρωνα, Ζωγράφου, Παγκράτι, Άγιος Παντελεήμονας και Σύνταγμα.
Πηγή: astynomia.gr

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs