Τρίτη, 16 Ιανουαρίου 2018

H σατανική γιαγιά που έκανε σαπούνια και κέικ τα θύματά της - H ιστορία της Leonarda Cianculli


Η Leonarda Cianciulli γεννήθηκε 1894 στη Μοντέλα της Ιταλίας ενώ από μικρή φαινόταν ...
διαφορετική από τα άλλα παιδιά. Μάλιστα προσπάθησε να αυτοκτονήσει δυο φορές.
Στα 23 της χρόνια παντρεύτηκε έναν άντρα που δεν τον ενέκριναν οι δικοί της και τότε, όπως λέει η ίδια ήρθε η κατάρα των γονιών της γι’ αυτή και τον αγαπημένο της!

Οι περισσότεροι σειριακοί δολοφόνοι χρειάζονται μια ολόκληρη ζωή για να κάνουν τα εγκλήματά τους, να προετοιμαστούν και να σχεδιάσουν κάθε βήμα. Αυτή μέσα σε ένα χρόνο σκότωσε τρία άτομα και ίσως και κάποιους που δεν θα μάθουμε ποτέ.

Η ίδια όπως είπε έπειτα, δολοφονούσε τις γυναίκες ως μορφή ανθρώπινης θυσίας για να σωθούν τα παιδιά της. Αλλά ας πάρουμε την ιστορία της εγκληματικής περιόδου από την αρχή.

Μετά το γάμο το νιόπαντρο ζευγάρι βρέθηκε να ζει στην Lauria μια κωμόπολη στην Ιταλία. Το 1927 η Leonarda καταδικάστηκε και φυλακίστηκε για απάτη και όταν αφέθηκε ελεύθερη έκαναν νέο σπιτικό στην πόλη Lacedonia, το οποίο γκρεμίστηκε το 1930 από το σεισμό. Το ζευγάρι άλλαξε και πάλι κατοικία και πόλη και βρέθηκαν στην πόλη Coreggio ανοίγοντας και ένα μαγαζί, ενώ η ίδια έγινε ιδιαίτερα αγαπητή στη γειτονιά.


Η Leonarda έμεινε έγκυος 17 φορές, ενώ απέβαλλε 3, και έκανε 14 παιδιά. Τα 10 παιδιά της πέθαναν από μικρά (οι αιτίες παραμένουν άγνωστες). Ως μητέρα ήταν υπερπροστατευτική απέναντι στα άλλα 4 παιδιά που κατάφεραν να επιβιώσουν. 

Φαίνεται ότι η Leonarda είχε επηρεαστεί βαθιά και από ένα μέντιουμ που της διάβασε το χέρι και της είπε: "Στα δεξιά σου βλέπω τη φυλακή, στα αριστερά σου μια ψυχιατρική κλινική" 

Το 1939 η Leonarda έμαθε ότι ο μεγαλύτερος γιος της θα πολεμούσε στο πλευρό των Ιταλών στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Tότε έχασε τα λογικά της πιστεύοντας πως θα χάσει ακόμη ένα παιδί. Έτσι, σκέφτηκε να κάνει κάτι για αυτό και θεώρησε πως πρέπει να κάνει ανθρωποθυσίες για να πιάσουν οι ευχές της, να μη χάσει το παιδί της. Τρεις πελάτισσες του μαγαζιού έπεσαν στα δίχτυα της και πέθαναν. Η πρώτη, η Faustina επισκέφτηκε τη Leonarda για ένα κρασί και η δολοφόνος είχε ρίξει υπνωτικό. Μόλις το θύμα λιποθύμησε η Leonarda τη χτύπησε μέχρι θανάτου με ένα τσεκούρι. Το δεύτερο θύμα της Leonarda η Francesca Soavi είχε το ίδιο τέλος με την πρώτη, ενώ η Leonarda της έκλεψε και την περιουσία. 


Τρίτη στη σειρά η σοπράνο Virginia Cacioppo. «Κατέληξε στην κατσαρόλα, όπως και οι άλλες δύο. Πρόσθεσα στο δέρμα της κολώνια και μετά από μερικά λεπτά βρασμού είχα ένα ωραίο σαπούνι. Χάρισα στους γείτονες μερικά και τα κέικ ήταν πεντανόστιμα, αυτή η γυναίκα ήταν τελικά πολύ γλυκιά». Η δολοφόνος άρπαξε σχεδόν 500.000 Λιρέτες Ιταλίας από το θύμα καθώς και πολλά κοσμήματά της.

Η γυναίκα του αδερφού της Virginia ανησύχησε με την εξαφάνισή της και είπε στην Αστυνομία ότι την τελευταία φορά που την είχε δει έμπαινε στο σπίτι της Leonarda. Οι αρχές εισέβαλαν στο σπίτι και εκείνη πολύ ήρεμη, παραδέχτηκε τις πράξεις της, 

Μετά την καταδίκη της για τη δολοφονία τριών γυναικών και η Cianciulli πέρασε το υπόλοιπο της ζωής της πίσω από τη φυλακή. Για να μείνει απασχολημένη και για να μη βαριέται αποφάσισε να γράψει τα απομνημονεύματά της. Η Cianciulli έγραψε κάθε λεπτομέρεια σχετικά με τις δολοφονίες και μάλιστα πρόσφερε χρήσιμες συμβουλές για το πώς ο αναγνώστης θα μπορούσε να μετατρέψει τους ανθρώπους σε σαπούνι και κέικ!


"Έριξα τα κομμάτια σε μια κατσαρόλα, πρόσθεσα επτά κιλά καυστικής σόδας που είχα αγοράσει για να φτιάξω σαπούνι και ανακάτευα όλο το μίγμα μέχρις ότου τα κομμάτια διαλύθηκαν σε ένα παχύ σκούρο μίγμα που έριξα σε διάφορους κάδους και άδειασα σε μια λεκάνη. Για να κάνω τα κέικ, περίμενα να πήξει το αίμα στη λεκάνη, να στεγνώσει στο φούρνο, το άκεσα και να τα ανακάτεψα με αλεύρι, ζάχαρη, σοκολάτα, γάλα και αυγά, καθώς και λίγο μαργαρίνη, ζυμώντας όλα τα συστατικά μαζί . Έκανα πολλά τραγανά κέικ τσαγιού και τα σερβίσαμε στις κυρίες που ήρθαν να επισκεφτούν!"

Google+ Followers