Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018

Καμίλα Καμπέγιο: Το κορίτσι-φαινόμενο από την Havana


20 ετών ποπ τραγουδίστρια που έγινε γνωστή από το X Factor, έζησε την γλύκα των girl bands και ...
σάλπαρε solo για να «φθάσει» στο πιο πετυχημένο χιτ της εποχής, με πάνω από δύο δισ. κλικς και 16 εκατ. followers





Αν σε λιγότερο από τρεις μήνες έχεις εμφανιστεί live στο σόου του Τζίμι Φάλον, της Έλεν ΝτιΤζένερις και η ερμηνεία σου στα ευρωπαϊκά βραβεία MTV θεωρήθηκε η καλύτερη της βραδιάς, μάλλον το 2018 θα είναι η χρονιά σου. Η 20χρονη Καμίλα Καμπέγιο γεννήθηκε στην Αβάνα από Κουβανή μητέρα και Μεξικανό πατέρα. 


Πριν από ένα χρόνο περίπου ήταν στο εξώφυλλο του περιοδικού Billboard. Ο φωτογράφος Miller Mobley χρησιμοποίησε ένα iPhone 7 Plus σε λειτουργία «κάμερα πορτρέτου». Ήταν η πρώτη φορά που το Billboard έβαλε ένα εξώφυλλο βγαλμένο με iPhone και φυσικά η 19χρονη που έφτασε νωρίτερα συνοδευόμενη από τη μητέρα της δεν φανταζόταν πόσο πράγματα θα άλλαζαν στη ζωή της μέσα σε ένα χρόνο. Δεν της περνούσε από το μυαλό ότι θα άνοιγε την πρωτοχρονιάτικη συναυλία της Μαράια Κάρεϊ στη Νέα Υόρκη στο “Dick Clark's New Year's Rockin' Eve” στην πιο διάσημη παραμονή παγκοσμίως. Προφανώς δεν περίμενε το πολυπόθητο συμβόλαιο με την πολυεθνική L'Oréal Paris με την ιδιότητα της Global Spokeswoman (κάτι ως πρόσωπο της εταιρείας στην ίδια ομάδα με τις Ευα Λονγκόρια, Τζούλιαν Μουρ, Τζένιφερ Λόπεζ, Μπλέικ Λάιβλι, Ιρίνα Σάικ). Έγινε το πρόσωπο της Guess και άνοιγε τις συναυλίες του Μπρούνο Μαρς στην τουρνέ 24K Magic.


Η 20χρόνη φαινόμενο γράφει στίχους στο iPhone της ακόμη και κατά τη διάρκεια συνεντεύξεων με τους New York Times (στις 11 Γενάρη 2018) και οι έφηβες που την λατρεύουν χρησιμοποιούν τους στίχους των κομματιών τους ως λεζάντες στις φωτογραφίες που ανεβάζουν στο Instagram. Η πιτσιρίκα που κράτησε το Havana στην κορυφή του pop radio chart του Billboard περισσότερο από κάθε άλλη γυναίκα τραγουδίστρια τα τελευταία πέντε χρόνια αποφάσισε ξαφνικά στα 15 της να δηλώσει συμμετοχή στο μουσικό ριάλιτι The X Factor. Εκεί ο Σάιμον Κάουελ αποφάσισε να δημιουργήσει – πάνω της- ένα κοριτσίστικο γκρουπάκι πάνω στο μοντέλο των One Direction. Και έτσι γεννήθηκε το μουσικό φαινόμενο Fifth Harmony. Έξι τουρνέ μετά, το κορίτσι που πραγματικά είχε φωνή αποφάσισε να δουλέψει πάνω στην solo καριέρα της. Και φυσικά βγήκαν τα μαχαίρια. 


Τι κοινό έχει ο Μάικλ Τζάκσον, ο Τζάστιν Τίμπερλεϊκ και η Μπιγιονσέ με την Καμίλα; Άφησαν πίσω μέτρια συγκροτήματα και έκαναν καριέρα σουπερστάρ σολάροντας. Η ίδια αποφεύγει να σχολιάσει τις φήμες για μαλλιοτραβήγματα στα παρασκήνια απλά δηλώνει πως ήθελε ένα υγιές περιβάλλον για να δώσει τον καλύτερό της εαυτό. Σήμερα είναι στην 12η θέση των πιο δημοφιλών καλλιτεχνών του Spotify. 


Μέχρι τα έξι της ζούσε μεταξύ Κούβας και Μεξικού. Μια μέρα η μητέρα της είπε να φτιάξει βαλίτσες γιατί θα την πήγαινε ταξίδι στην Disney World. Ένα μήνα μετά κι ένα εφιαλτικό ταξίδι με λεωφορείο βρέθηκαν στα σύνορα του Μεξικού με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η αρχιτέκτονας μητέρα της στην Κούβα, βρέθηκε να δουλεύει ως πωλήτρια σε κατάστημα παπουτσιών στο Μαϊάμι. Ο Αλεχάντρο, ο πατέρας της, ακολούθησε την οικογένεια αργότερα κερδίζοντας τα μεροκάματα πλένοντας αυτοκίνητα σε πάρκινγκ mall του Μαϊάμι. Το πώς κατάφερε το ζευγάρι να κάνει οικονομίες και τελικά να ανοίξουν την δική τους κατασκευαστική εταιρεία είναι σίγουρα ο ορισμός του american dream. “Η ιστορία των γονιών μου με βοηθά να καταλαβαίνω τι αξίζει σε αυτή τη ζωή. Δεν είναι σίγουρα μέσα στο Twitter και στο Instagram. Οι αληθινοί άνθρωποι περνούν βάσανα” δηλώνει στις συνεντεύξεις της. 


Η μητέρα της ακόμη δεν μπορεί να καταλάβει πώς το ντροπαλό 15χρονο κοριτσάκι της ζήτησε την ημέρα των γενεθλίων του να κάνουν οδικώς το ταξίδι για τις οντισιόν του X Factor. Με τις Fifth Harmony, το κοριτσίστικο συγκρότημα, έφτασαν μέχρι και στο Λευκό Οίκο (δυο φορές) και το κομμάτι “Work from Home” κέρδισε για πάντα μια θέση στην καρδιά των φαν τους (κοντά στα δυο δις views στο YouTube επίσης). 


Το Δεκέμβριο του 2016 τα τέσσερα μέλη δήλωναν πως η Καμίλα τους γύρισε την πλάτη. Και μπράβο και μαγκιά της. “Δεν μπορώ να καταλάβω πώς μπορείς να απαγορεύεις σε κάποιον να ανακαλύψει την μοναδικότητά του”απαντά σοφά το 20χρονο ταλαντούχο κορίτσι που βαρέθηκε να κουνά τους γοφούς του σε βίντεοκλιπ με τέσσερα σχεδόν άφωνα κορίτσια. Οι άφωνες που ακόμη και στο Worth It καταστρέφουν το κομμάτι, live στα περσινά MTV Video Music Awards έδειξαν πώς “έδιωξαν” το πέμπτο μέλος με σκετς όπου μια κοπέλα φεύγει από την σκηνή και μένουν τέσσερις, δικαιούνται σίγουρα βραβείο ξεκατινιάσματος. “Με πλήγωσε όταν το είδα από τον καναπέ. Δεν περίμενα κάτι τέτοιο από τα κορίτσια. Είχα προχωρήσει και δεν υπήρχε λόγος να το κάνουν” δήλωσε μετέπειτα η Καμίλα που πέρασε τα Χριστούγεννα κάνοντας καραόκε πάρτι με τους συγγενείς της.


Να σημειωθεί ότι το άλμπουμ της, αυτό που ντεμπουτάρει την σόλο καριέρα της κυκλοφόρησε μόλις στις 12 Ιανουαρίου. Κέρδισε την πρώτη θέση στο Billboard 200. Ήδη συγκρίνουν τις πωλήσεις του άλμπουμ της με τα νούμερα της Μπιγιονσέ. Έχει φαν που αποκαλούνται Camilizers και προφανώς θα γίνει το πρόσωπο που θα κοσμεί όλα τα περιοδικά του κόσμου τους επόμενους μήνες.




Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs