Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018

O ποδοσφαιριστής του κόσμου που μπορεί να αγοράσει την ομάδα του 48 φορές


Τα 16,5 δισ. ευρώ της περιουσίας του κάνουν σκόνη Κριστιάνο και Μέσι και όλους τους άλλους μαζί...
Όχι μόνο δεν είναι αστέρι της στρογγυλής θεάς, αλλά δεν παίζει καν στη βασική εντεκάδα της Λέστερ Σίτι.




Κανένα πρόβλημα όμως για τον 19χρονο Faiq Bolkiah, πρίγκιπα του Μπρουνέι και ανιψιό του σουλτάνου του Μπρουνέι, Χασανάλ Μπολκιάχ!

Βλέπετε η προσωπική του περιουσία αποκρυσταλλώνεται στα 16,5 εκατ. ευρώ (20 εκατ. δολάρια), κι έτσι δεν έχει να νοιάζεται για παχυλά συμβόλαια και χρυσές αμοιβές.

Γεννημένος στο Λος Άντζελες, ο ταλαντούχος εξτρέμ παίζει μπάλα στην Αγγλία τώρα, ξεκινώντας την καριέρα του από τη Νιούμπερι. Το 2009 ήταν μέλος της ακαδημίας της Σαουθάμπτον και το 2013 τον δοκίμασε ακόμα και η Άρσεναλ, αν και δεν του προσέφερε συμβόλαιο.

Τον απέκτησε τελικά η Τσέλσι και έπειτα από έναν χρόνο τον έδωσε δανεικό στη Λέστερ, στην οποία παίζει σήμερα, αν και βλέπει τους αγώνες από τον πάγκο συνήθως. Μόνο την αγωνιστική του καριέρα έχει όμως να σκέφτεται ο νεαρός ποδοσφαιριστής, καθώς μεγάλωσε στα πλούτη και συνεχίζει να ζει σαν μεγιστάνας.


Μιλάμε άλλωστε για ένα παιδί που στα έβδομα γενέθλιά του ο πατέρας του Jefri τού έφερε τον Μάικλ Τζάκσον να τραγουδήσει στο πάρτι του, μια εξαλλοσύνη που στοίχισε στην οικογένεια 14 εκατ. δολάρια! Ο Jefri ήταν τότε πρόεδρος του επενδυτικού κεφαλαίου του Μπρουνέι και κατάφερε να σπαταλήσει 10 δισ. ευρώ σε 15 χρόνια, ξοδεύοντας ακόμα και 40 εκατ. δολάρια τον μήνα μόνο σε αυτοκίνητα και ρολόγια.


Ο πιτσιρικάς εξομολογήθηκε πάντως σε συνέντευξή του στο FourFourTwo πως λατρεύει το ποδόσφαιρο από παιδί. Η Λέστερ Σίτι κοστολογείται ως ομάδα στα 344 εκατ. ευρώ (413 εκατ. δολάρια), σύμφωνα με το πάντα έγκριτο «Forbes», κι έτσι με τα 16,5 δισ. ευρώ της προσωπικής του περιουσίας, ο Faiq την αγοράζει εύκολα 48 ολόκληρες φορές…

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs