Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018

«Ετσι είμαι πραγματικά» Plus size μοντέλο χωρίς ίχνος ρετούς, δίπλα σε «πειραγμένη» φωτογραφία της


Οταν πάψουμε να υποκρινόμαστε ότι είμαστε κάτι άλλο από αυτό που πραγματικά είμαστε, ο κόσμος θα είναι διαφορετικός. ...
Ενα plus-size model, η La’Tecia Thomas έχει καταφέρει κάτι σπουδαίο:




να τα βρει με τον εαυτό της. Να αγκαλιάσει αυτό που είναι και να προχωρήσει. Μια δημοσίευσή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram (που αριθμεί πάνω από 650.000 followers) έγινε αμέσως viral.

Το ρετούς δεν καλύπτει ατέλειες. Καλύπτει ανασφάλειες. Για την La ‘Tecia Thomas, το σώμα της υπέστη ρετούς σε τόσο μεγάλο βαθμό που η ίδια δεν μπορούσε να το αναγνωρίσει.

«Αυτό που βλέπετε στο Διαδίκτυο, δεν είναι πάντα αλήθεια». Το ποστ τoυ μοντέλου είναι μια δήλωση αυτοπεποίθησης, μια απάντηση στον ψεύτικο διαδικτυακό κόσμο που θέλει να ωραιοποιεί και να μην αποδέχεται.

Το 26χρονο μοντέλο από την Μελβούρνη, θεωρεί ότι οι ρετουσαρισμένες φωτογραφίες που αλλοιώνουν την πραγματικότητα, το μόνο που καταφέρνουν είναι να δημιουργούν έναν στρεβλό κόσμο με ψυχώσεις και ανικανοποίητους ανθρώπους.


To μοντέλο έγραψε στον λογαριασμό του στο Instagram δημοσιεύοντας δύο φωτογραφίες (στα αριστερά την ρετουσαρισμένη εκδοχή της και στα δεξιά την αληθινή εκδοχή της). 

O,τι βλέπετε στο διαδίκτυο ή στα μίντια δεν είναι πάντοτε εντελώς αληθινό. (...) Aυτές οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν την ίδια στιγμή: η μία, όμως είναι εμφανώς ρετουσαρισμένη, ενώ η άλλη, όχι. (...) Όταν είδα την αριστερή φωτογραφία σκέφτηκα «Πώς στο καλό μπορεί να είμαι εγώ αυτή;». Πιστεύω ότι τα μεγάλα μου μπράτσα, η κυτταρίτιδα που έχω, τα βαθουλώματα στους γλουτούς δείχνουν μια χαρά στην φωτογραφία χωρίς το ρετούς. Δεν μπορώ να έχω πάντα τον έλεγχο στο τι κάνουν οι άλλοι στις φωτογραφίες μου, αλλά αυτές που δημοσιεύω εγώ, θέλω να είναι αληθινές. Πιστεύω ότι και οι δύο φωτογραφίες είναι όμορφες. Να είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας: δεν χρειάζεται να «είσαι κάπως» για να σε εκτιμήσουν. Να σκέφτεστε ότι αξίζετε. 


«Οταν ένας άνθρωπος σταματά να συγκρίνει τον εαυτό του με τους άλλους, γίνεται πραγματικά πλήρης και αγαπά τον εαυτό του, όπως του αξίζει». Αυτό είναι το μότο της.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs