Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

Δείτε την 15χρονη αθλήτρια του πατινάζ που έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ και κέρδισε το χρυσό. Άφησε πίσω της τα μεγάλα φαβορί του διαγωνισμού


Τις εντυπώσεις έκλεψε η 15χρονη Alina Zagitova από τη Ρωσία στο σύντομο πρόγραμμα γυναικών ...
στο πατινάζ, σπάζοντας το παγκόσμιο ρεκόρ και χαρίζοντας το πρώτο χρυσό μετάλλιο στη Ρωσία





στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στην Πιονγκτσανγκ.

Η αθλήτρια χόρεψε υπό τη μουσική της ταινίας «Black Swan» με μια σύντομη παρεμβολή της μουσικής από τη Λίμνη των Κύκνων. Την πρώτη θέση της χάρισαν τα τρία άλματα εις τριπλούν, μεταξύ των οποίων ήταν και ένα άλμα Lutz με τριπλή περιστροφή, που θεωρείται από τα πιο δύσκολα άλματα του καλλιτεχνικού πατινάζ, αλλά και ένα εντυπωσιακό τριπλό loop, συγκεντρώνοντας συνολικά 82.92 βαθμούς.

«Είμαι χαρούμενη που παρουσίασα ένα καθαρό πρόγραμμα και είμαι ευγνώμων γι’αυτό», είπε η Zagitova.

«Δεν θεωρώ ότι είναι το καλύτερό μου, μπορώ και καλύτερα. Ο επόμενός μου στόχος είναι να έχω ένα “καθαρό” πρόγραμμα και στο ελεύθερο πατινάζ».

Δείτε την εντυπωσιακή χορογραφία που της χάρισε το χρυσό: 


Πίσω της άφησε με μικρή διαφορά την 18χρονη Evgenia Medvedeva που είναι επίσης από τη Ρωσία και 15 λεπτά πριν την Alina Zagitova είχε θέσει το υψηλότερο ρεκόρ της ημέρας με 81.61 πόντους.

Οι δυο αθλήτριες προπονούνται μαζί υπό τις οδηγίες της ίδιας προπονήτριας, Eteri Tutberidze.

«Δεν ήταν το καλύτερό μου αλλά δεν πειράζει. Κάθε μέρα βλέπω την Alina να δουλεύει τόσο σκληρά και τα έδωσε όλα σήμερα» είπε η Evgenia Medvedeva.

Η Medvedeva θεωρούνταν φαβορί για τους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά δεν ήταν η πρώτη φορά που έχασε από την Zagitova.

Τον Ιανουάριο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα η Medvedeva τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια των προπονήσεων και έχασε για πρώτη φορά μετά από δυόμιση χρόνια από την Zagitova.

«Ήμουν ήρεμη όταν έκανα το πρόγραμμά μου, οι αγώνες συνεχίζονται όμως. Είμαι χαρούμενη που έθεσα έναν καινούργιο προσωπικό ρεκόρ», είπε η Medvedeva. «Είμαστε φίλες με την Alina, κάνουμε μαζί πρόβες».

H Alina Zagitova πανηγυρίζει (Φωτογραφία: REUTERS/Damir Sagolj)

Την τρίτη θέση πήρε η Kaetlyn Osmond από τον Καναδά, συγκεντρώνοντας 78.87 βαθμούς.

Η Satoko Miyahara και η Kaori Sakamoto από την Ιαπωνία πήραν την τέταρτη και πέμπτη θέση αντίστοιχα.

Η Αμερικανίδα Mirai Nagasu που είχε θέσει υψηλά τον πήχη, όταν έκανε ένα εντυπωσιακό τριπλό άξελ σε προηγούμενο πρόγραμμα, αυτή τη φορά δεν τα κατάφερε. Δεν μπόρεσε να προσγειωθεί σωστά μετά από το τριπλό της άξελ, κάτι που την έριξε στην ένατη θέση.

«Σήμερα δεν ήταν η μέρα μου, αλλά το τριπλό μου άλμα ήταν αρκετά καλό και έτσι, είμαι χαρούμενη για αυτό» δήλωσε η Nagasu.

Δείτε τις 15 πρώτες θέσεις για το σύντομο γυναικείο πρόγραμμα πατινάζ για τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες:


Με πληροφορίες από huffingtonpost.com

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs