Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018

Όλα δείχνουν δολοφονία για τον 21χρονο φοιτητή στην Κάλυμνο


Περιπλέκεται το μυστήριο με το θάνατο του 21χρονου φοιτητή Νίκου Χατζηπαύλου στην Κάλυμνο. ...



Τα μέλη της οικογένειας του 21χρονου είναι πεπεισμένα πως ο θάνατος του 21χρονου δεν οφείλεται σε ατύχημα αλλά κάποιος τον δολοφόνησε.

Ο νονός του άτυχου 21χρονου, κ. Γιάννης Παπαρουσάκης μιλώντας στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» ανέφερε: «Όταν έφθασα στον τόπο όπου βρέθηκε νεκρό το παιδί πληροφορήθηκα από τους διασώστες ότι είχε στην κοιλιά του χώμα, που δεν προερχόταν από το συγκεκριμένο σημείο. Μάλιστα στην μπλούζα του παιδιού είχε μείνει εμφανές αποτύπωμα χώματος, που είχε στεγνώσει. Άρχισα να το ψάχνω και από άλλη πηγή έμαθα πως το χώμα αυτό υπάρχει στην περιοχή Ιερουσαλήμ. Το ανέφερα στους αστυνομικούς, αλλά δεν γνωρίζω τι ενέργειες έχουν κάνει ή αν έχουν αναλύσει το χώμα».

Σύμφωνα με το anikolouli.gr, η δικηγόρος της οικογένειας Αθηνά Χαρβαλάκη - Γλύκα, ανέφερε:«Μετά τον αγώνα που έδωσε η οικογένεια για να πετύχει τη δεύτερη εξέταση, είμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Η προανάκριση παραμένει ανοιχτή στο Α.Τ. Καλύμνου, αν και στηρίχθηκε αρχικά σε εσφαλμένη βάση. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε κληθεί εκ νέου, αλλά αναμένουμε τις εξελίξεις όταν τα σημαντικά ευρήματα θα κατατεθούν στη δικογραφία. Σημαντική για την οικογένεια είναι η γνώμη του κ. Τσαντίρη ως τεχνικού συμβούλου για τα ευρήματα στους πνεύμονες, για να δούμε αν μπορούν να αξιολογηθούν ποινικά».

Από την πλευρά του ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας, ιατροδικαστής Σωκράτης Τσαντίρης, είπε: «Η συγκεκριμένη οικογένεια με πολύ κουράγιο υποβλήθηκε σ’ αυτό το βασανιστήριο. Ολοκληρώθηκαν οι απαραίτητες εξετάσεις και είμαστε σε φάση να προσδιοριστεί η πραγματική αιτία θανάτου, όσο γίνεται να προσεγγιστεί λόγω του χρόνου που μεσολάβησε μέχρι τη δεύτερη νεκροτομή. Ο πρώτος ιατροδικαστής δεν είχε ζητήσει ιστολογική εξέταση. Είναι καταφανής η μεγάλη σημασία της πρώτης ιατροδικαστικής εξέτασης που πρέπει να γίνεται έγκαιρα και κοντά στον χρόνο του συμβάντος. Δεν υπήρξε παθολογικό πρόβλημα, ούτε εσωτερική αιμορραγία, ούτε ρήξη σπληνός, ούτε έπεσε από βράχο. Εντοπίσαμε κακώσεις στο κεφάλι και στο σώμα από θλον όργανο. Τα χτυπήματα αυτά, θα πρέπει να διερευνηθούν. Σημειώνω δυστυχώς την πρόοδο της σήψης ως τη δεύτερη νεκροτομή, όπου χάθηκαν πολύτιμα στοιχεία. Τα πάντα άλλαξαν σε σχέση με αυτά που ξέραμε σε αυτήν την υπόθεση και πλέον έχουμε μια πολύ διαφορετική εικόνα. Οι πτωματικές υποστάσεις που θα μας έδιναν χρήσιμες πληροφορίες δεν περιγράφονται και δεν μας έχει δοθεί πρόσβαση στις φωτογραφίες από την αυτοψία».

Ο χειρουργός ορθοπεδικός, με ειδίκευση στις αθλητικές κακώσεις και στην τραυματολογία Γιώργος Σαφός που μελέτησε την ακτινοσκόπηση της σορού του άτυχου νέου, ανέφερε πως είναι πεπεισμένος ότι ο θάνατος του 21χρονου δεν οφείλεται σε ατύχημα: «Από την έκθεση της Έδρας Ακτινολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών που υπογράφουν τρεις γιατροί, δεν εντοπίστηκε κάταγμα. Αυτό που μπορούμε να πούμε με σιγουριά, είναι από τι δεν πέθανε ο Χατζηπαύλου. Είμαστε πεπεισμένοι πως κάποιος ή κάποιοι προκάλεσαν το θάνατο του Νίκου. Θα συνεργαστούμε με κάθε ειδικό και επιστήμονα για συλλέξουμε εκείνα τα στοιχεία που θα μας οδηγήσουν στη σύλληψη των ενόχων».

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs