Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018

Τα 6 Σημάδια Υπέρτασης Που Πρέπει Να Γνωρίζουν Οι Γυναίκες


Η υψηλή αρτηριακή πίεση διπλασιάζει τον κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου, γι’ αυτό την επόμενη φορά που θα την μετρήσετε, πρέπει ...
να δώσετε μεγαλύτερη προσοχή στα νούμερα, 




συμβουλεύει ο Paul K. Whelton, ιατρός και βασικός συγγραφέας των κατευθυντήριων γραμμών της Αμερικανικής Καρδιολογικής Ένωσης για την αρτηριακή πίεση.

Η υψηλή αρτηριακή πίεση δείχνει ότι το αίμα πιέζει περισσότερο τα αιμοφόρα αγγεία. Μπορεί να ακούγεται ακίνδυνο, αλλά με την πάροδο του χρόνου αυτό μπορεί να βλάψει τα τοιχώματα των αγγείων και να προκαλέσει συσσώρευση πλάκας που φράζει τις αρτηρίες και στερεί από το σώμα το απαιτούμενο οξυγόνο, σημειώνει ο Amber Khanna, καρδιολόγος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Κολοράντο.

Το σημαντικό ερώτημα που τίθεται είναι το εξής: Πώς ξέρετε αν έχετε υψηλή αρτηριακή πίεση;

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι παρότι η υπέρταση μπορεί να έχει σοβαρές και δυνητικά θανατηφόρες επιπτώσεις, όπως η καρδιακή προσβολή και το εγκεφαλικό, δεν έχει σχεδόν κανένα σύμπτωμα, γι’ αυτό και αποκαλείται «σιωπηλή δολοφόνος».

Οι ισχυρισμοί ότι τα συμπτώματα υψηλής αρτηριακής πίεσης περιλαμβάνουν ρινορραγίες, κοκκίνισμα του προσώπου ή αίσθημα πίεσης, δεν έχουν καμία βάση, σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση για την Καρδιά (American Heart Association – AHA).

Η αδιάγνωστη υπέρταση είναι ακόμη πιο επικίνδυνη για τις γυναίκες, επειδή πολλοί ασθενείς και γιατροί εξακολουθούν να τη θεωρούν κυρίως «ανδρικό πρόβλημα».

Οι ειδικοί τονίζουν ότι οι γυναίκες έχουν τις ίδιες πιθανότητες να έχουν υψηλή αρτηριακή πίεση με τους άνδρες, αλλά είναι λιγότερο πιθανό να διαγνωστούν με αυτή και να την αντιμετωπίσουν κατάλληλα.

Για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα σας συμβεί αυτό, δείτε τα σημεία που πρέπει να προσέξετε ώστε να αναζητήσετε εγκαίρως θεραπεία για την υπέρταση.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs