Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018

7 πράγματα που οι άνθρωποι με υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη κάνουν διαφορετικά


Οι άνθρωποι που έχουν υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη συνήθως έχουν μια καλύτερη κατανόηση στο ...
πώς λειτουργεί ο κόσμος καθώς και στο πώς λειτουργούν οι άνθρωποι.




Ωστόσο, οι άνθρωποι δυσκολεύονται να κατανοήσουν τι σημαίνει ουσιαστικά συναισθηματική νοημοσύνη.

Η ψυχολογία υποδηλώνει ότι «Η συναισθηματική νοημοσύνη είναι η ικανότητα να αναγνωρίσετε και να διαχειριστείτε τα δικά σας συναισθήματα και τα συναισθήματα των άλλων».

Αυτό προϋποθέτει να είστε ικανοί να ελέγχετε τα συναισθήματά σας. Για παράδειγμα το να μπορείτε να «ανεβάσετε» κάποιον ή να τον ηρεμήσετε, είναι ένα πολύ καλό χαρακτηριστικό της συναισθηματικής νοημοσύνης. Επίσης σημαίνει να λαμβάνετε υπόψη σας τα συναισθήματα και να έχετε την ικανότητα να λύνετε τα συναισθηματικά προβλήματα άλλων.


Υπερβολικά δυναμικοί

Οι άνθρωποι που έχουν υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη είναι συχνά υπερβολικά δυναμικοί στο να αλλάζουν τον κόσμο γύρω τους. Μπορούν να βλέπουν τα ελαττώματα, τα λάθη και άλλες ατέλειες ως προκλήσεις για αυτούς.

Βρίσκουν νέους και δημιουργικούς τρόπους να αντιμετωπίζουν τα προβλήματά τους, υποκινούμενοι να δουν τα πράγματα από μια διαφορετική σκοπιά, και είναι πάντα πρόθυμοι να μάθουν κάτι νέο.


Έχουν γνώση της αδυναμίας/δύναμής τους

Οι άνθρωποι που έχουν υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη είναι λίγο παραπάνω από γνώστες των αδυναμιών τους και της δύναμής τους. Ωστόσο, ξέρουν ότι υπάρχει πάντα χώρος να βελτιωθούν, ανεξάρτητα από το πόσο καλά πιστεύουν ότι τα πάνε.

Παρά την γνώση τους για αυτές τις ατέλειές τους, ακόμα κρατούν τα κεφάλια τους ψηλά για να δείξουν στους άλλους ότι είναι εντάξει να έχεις αυτοπεποίθηση με αυτό που είσαι.


Πολύ συμπονετικοί

Έχουν την τάση να είναι από τους πιο συμπονετικούς ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο. Είναι ικανοί να νιώθουν και να κατανοούν τους άλλους. Αυτή είναι μια πολύ έντονη κατάρα για να έχει κάποιος, όταν μπορεί να νιώθει τον πόνο του άλλου ή την απόγνωσή του.

Ωστόσο, από τη στιγμή που είναι τόσο συμπονετικοί, είναι εύκολο για αυτούς να βρουν την φωτεινή πλευρά μέσα σε σχεδόν κάθε αρνητική κατάσταση. Θα προτιμούσαν να βρίσκουν μια λύση σε κάθε διαμάχη που αναστατώνει τους φίλους τους.


Αδιάκοπα συναρπασμένοι

Οι υψηλής συναισθηματικής νοημοσύνης άνθρωποι, είναι επίσης μερικοί από τους πιο περίεργους ανθρώπους. Τους συναρπάζουν πράγματα που δεν έχουν δει ποτέ πριν, βρίσκουν νέα χόμπι που ποτέ δεν πίστευαν ότι θα απολάμβαναν και εξερευνούν τον κόσμο κάθε μέρα με την ελπίδα ότι θα μάθουν ή θα δουν κάτι καινούργιο.

Μερικές φορές θα βγουν από την πορεία τους για να βεβαιωθούν ότι οι φίλοι τους μπορούν να βιώσουν τις ίδιες περιπέτειες και χαρά που δημιουργούν οι ίδιοι.


Διαχειρίζονται την αλλαγή σαν πρωταθλητές

Η αλλαγή είναι ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα που η πλειοψηφία από εμάς πρέπει να αποδεχτεί. Ωστόσο, οι άνθρωποι που έχουν υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη μπορούν να διαχειριστούν την αλλαγή σαν να επρόκειτο να υπάρξουν από την αρχή.

Στην πραγματικότητα καλωσορίζουν την αλλαγή με ανοιχτά χέρια με την ελπίδα ότι κάτι εκπληκτικό θα προέλθει από αυτήν. Το μέλλον δεν τους φοβίζει και είναι κάτι παραπάνω από πρόθυμοι να δουν τι επιφυλάσσει για αυτούς ο κόσμος όσο προχωράει η αλλαγή.


Ισορροπούν μεταξύ δουλειάς και διασκέδασης

Οι άνθρωποι με υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη ξέρουν πώς να έχουν καλή ισορροπία μεταξύ της σκληρής εργασίας και της διασκέδασης. Ξέρουν ότι υπάρχουν κάποιες βέβαιες προθεσμίες που πρέπει να συναντήσουν, καθώς και να συνεχίσουν με την συναισθηματική τους υγεία όταν έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν διάφορα.

Είναι καλό να υπάρχει ισορροπία μεταξύ αυτών των δύο και προτείνουν στους άλλους την ίδιου τύπου ρουτίνα όπως η δική τους.


Κανείς δεν είναι τέλειος

Όπως αναφέρθηκε πριν, οι άνθρωποι με υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη ξέρουν τις αδυναμίες τους και τις δυνάμεις τους, αλλά ξέρουν επίσης ότι κανείς δεν είναι απόλυτα εκατό τοις εκατό τέλειος.

Όλοι έχουμε τα ελαττώματά μας και τους τρόπους για να βελτιωθούμε, ωστόσο, γνωρίζουν ότι είναι καλύτερα να αφήσουμε τα πράγματα να έρθουν όπως είναι να έρθουν. Κάνουν αυτό που νιώθουν ότι είναι σωστό για τον εαυτό τους και τους άλλους και σιγουρεύονται ότι αντιμετωπίζουν κάθε ελάττωμα μέσα τους με ειλικρίνεια προσπαθώντας να βελτιώσουν κάποιες από αυτές τις ατέλειες.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs