Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018

Οι 8 πιο αφροδισιακές τροφές και πώς να τις καταναλώσετε


Δες ποιες τροφές ενισχύουν τον οργανισμό σου και πατούν τα σωστά «κουμπιά» ξυπνώντας...
την επιθυμία, γιατί, όπως πολύ σοφά λέει και ο λαός, ο έρωτας περνάει από το στομάχι!





Μέλι

Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί χρησιμοποιούμε τον όρο «μήνα του μέλιτος» για να χαρακτηρίσουμε την ομορφότερη περίοδο ενός ζευγαριού; Στην Περσία, τα αρχαία χρόνια, το έθιμο ήθελε τους νεόνυμφους να πίνουν νερό με μέλι κάθε μέρα για 30 μέρες, προκειμένου να εξασφαλίσουν έναν παραγωγικό βίο, με πολλούς απογόνους! Η αλήθεια είναι ότι η λαϊκή αυτή παράδοση κρύβει μέσα της σπέρματα σοφίας: το μέλι είναι πλούσια πηγή φρουκτόζης, που γεμίζει τον οργανισμό με ενέργεια (απαραίτητη για έντονες δραστηριότητες)… Και αν το παρακάνετε με την κατανάλωση αλκοόλ στις διακοπές σας, μια γεμάτη κουταλιά της σούπας μέλι θα σας βοηθήσει να ανακτήσετε τις δυνάμεις σας και να επανέλθετε στη δουλειά δριμύτεροι. Σύμφωνα με τη διατροφολόγο Amanda Ursell, η φρουκτόζη επιταχύνει την οξείδωση του αλκοόλ στο συκώτι, βοηθώντας τον οργανισμό να το αποβάλλει πιο γρήγορα.


Τζίντζερ

Σύμφωνα με τη συγγραφέα του βιβλίου «Tantric Secrets» Cassandra Lorius, «η ψυχολογική μας αντίδραση στο φαγητό βασίζεται στη μυρωδιά του, τη γεύση και την εμφάνισή του. Οτιδήποτε, λοιπόν, θυμίζει έστω και αμυδρά φαλλό, είναι αρκετό για να διεγείρει τη φαντασία και τις αισθήσεις μας». Η πιπερόριζα, όχι μόνο θυμίζει φαλλό, αλλά διαθέτει και ένα χαρακτηριστικό, πικάντικο άρωμα που αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος, καθιστώντας την το πλέον αποτελεσματικό διεγερτικό και ιδανικό συμπλήρωμα σε ένα ρομαντικό δείπνο για δύο. Το καλύτερο; Βοηθά το παραχορτασμένο στομάχι να ξεπρηστεί, οπότε μπορείτε να απολαύσετε το φαγητό σας άφοβα, χωρίς να ανησυχείτε για τυχόν «φουσκώματα».


Αloe Vera

Συνήθως χρησιμοποιείται για την επούλωση εγκαυμάτων και ουλών. Το ξέρατε, όμως, ότι ανοίγει και την όρεξη; Και δεν εννοούμε μοναχά την όρεξη για φαγητό… Όχι μόνο βοηθά στη χώνεψη, αλλά ο χυμός του πολυχρηστικού αυτού φυτού βοηθά να ισορροπήσουν οι ορμόνες και απογειώνει τη λίμπιντο. Ένα ποτήρι μόνο αρκεί!


Σοκολάτα

Οι Αζτέκοι την αποκαλούσαν «τροφή των θεών» και όχι τυχαία. Η αγαπημένη σε όλους μας σοκολάτα περιέχει συστατικά που απελευθερώνουν σεροτονίνη στον εγκέφαλο- μια ορμόνη που προκαλεί αισθήματα ευχαρίστησης και χαλάρωσης, σαν και αυτά που βιώνουμε στον έρωτα. Η σοκολάτα με υψηλή περιεκτικότητα σε κακάο, μάλιστα, θεωρείται ακόμα πιο αποτελεσματική. Γι’ αυτό προτιμήστε μια σοκολάτα υγείας με τουλάχιστον 70% περιεκτικότητα σε κακάο.


Βανίλια

Λέγεται ότι το γλυκό άρωμα της βανίλιας επηρεάζει τον υποθάλαμο του εγκεφάλου (την περιοχή, δηλαδή, που σχετίζεται με τη μνήμη και το συναίσθημα), ξυπνώντας μέσα μας αισθήματα ζεστασιάς, φροντίδας και ασφάλειας από την παιδική μας ηλικία. Προσθέστε, λοιπόν, λίγο άρωμα βανίλιας στο επιδόρπιό σας και προετοιμάστε το έδαφος για τρυφερές περιπτύξεις!


Σπαράγγια

Παλαιότερα στη Γαλλία, στο παραδοσιακό δείπνο πριν το γάμο, συνηθιζόταν να σερβίρουν στο γαμπρό όχι ένα, όχι δύο, αλλά τρία πιάτα παρακαλώ, με κύριο συστατικό το σπαράγγι. Η φήμη του συμπαθούς λαχανικού ως αφροδισιακό δεν οφείλεται, βέβαια, μονάχα στο φαλλικό του σχήμα. Περιέχει ποτάσιο, απαραίτητο για τη διατήρηση της σωστής ισορροπίας των υγρών στο σώμα (αποτρέποντας, έτσι, το «φούσκωμα»), ενώ έχει επίσης ήπια αποτοξινωτική δράση, που αντισταθμίζει την αρνητική επίδραση του αλκοόλ.


Κουκουναρόσποροι

Εκτός από την πλούσια γεύση τους, οι κουκουναρόσποροι είναι πλούσιοι και σε πρωτεΐνη, η οποία εκτοξεύει τα επίπεδα ορμονών στον οργανισμό. Οι κάτοικοι των Ιμαλαΐων τους λατρεύουν- και φημολογείται ότι ο υψηλή γεννητικότητα στην περιοχή σχετίζεται με τη μεγάλη κατανάλωσή τους!


Στρείδια

Δεν είναι μόνο νόστιμα αλλά και αφροδισιακά, όπως άλλωστε θα έχετε ήδη ακούσει… Αναρωτηθήκατε όμως ποτέ γιατί; Σύμφωνα με τους επιστήμονες, τα στρείδια είναι πλούσια σε σίδηρο και ψευδάργυρο -δυο ουσίες απαραίτητες τόσο για τον αντρικό όσο και για το γυναικείο οργανισμό, προκειμένου να λειτουργεί φυσιολογικά σε σεξουαλικό επίπεδο.
Πηγή: olivemagazine.gr

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs