Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2018

Στη «φάκα» της ΕΛ.ΑΣ. οι ληστές των περιπτεράδων


Φόβος και τρόμος για τους περιπτεράδες της Αττικής είχαν γίνει δύο 26χρονοι ημεδαποί, με ...
περισσότερες από 22 ληστείες στο ενεργητικό τους από τον Οκτώβριο μέχρι και τις 16 Φεβρουαρίου που συνελήφθησαν.
Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας τους εντόπισαν στο Μοσχάτο και τους πέρασαν χειροπέδες, ενώ σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές και ληστείες, απόπειρες ανθρωποκτονίας, αντίσταση και παράβαση των Νόμων περί ναρκωτικών και περί όπλων. Οι συλληφθέντες, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, διέπρατταν ένοπλες ληστείες κυρίως σε περίπτερα, σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Έχοντας έναν πολύ συγκεκριμένο τρόπο δράσης, οι δύο 26χρονοι προσέγγιζαν τα περίπτερα και ο ένας εξ αυτών, με την απειλή όπλου, ακινητοποιούσε τον υπάλληλο από το παράθυρο εξυπηρέτησης ενώ ο δεύτερος, τον έβγαζε έξω και του δέσμευε τα χέρια. Ακολούθως, διέκοπταν την ηλεκτροδότηση του χώρου ώστε να απενεργοποιηθεί το κλειστό καταγραφικό κύκλωμα και στη συνέχεια αφαιρούσαν χρήματα και καπνικά προϊόντα. Από τις καταθέσεις θυμάτων προκύπτει ότι ενεργούσαν με ιδιαίτερη βιαιότητα, ασκώντας σωματική βία στους υπαλλήλους, ενώ δεν δίσταζαν σε ορισμένες περιπτώσεις, να πυροβολήσουν εναντίον τους.

Από την έρευνα της Ασφάλειας Αττικής προέκυψε ότι για τις μετακινήσεις τους καθώς και για την διαφυγή τους χρησιμοποιούσαν κλεμμένα αυτοκίνητα στα οποία τοποθετούσαν κλεμμένες πινακίδες από οχήματα ίδιου τύπου. Στις έρευνες που έγιναν σε οικίες και σε μία αποθήκη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• Ένα πιστόλι


• Πλήθος καπνικών προϊόντων


• Πλήθος φυσιγγίων


• Ποσότητα κάνναβης βάρους 3,5 γραμμαρίων


• Ένας εγκέφαλος αυτοκινήτου


• Είδη ένδυσης, κουκούλες και γάντια που χρησιμοποιούσαν κατά τη διάρκεια των ληστειών


• Επτά κινητά τηλέφωνα


• Μία ζυγαριά


• Το χρηματικό ποσό των -369- ευρώ


Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί 24 περιπτώσεις ληστειών σε διάφορες περιοχές της Αττικής, εκ των οποίων οι 22 σε περίπτερα, 1 σε μίνι μάρκετ και 1 σε βενζινάδικο. Επίσης, εξιχνιάσθηκαν 3 κλοπές αυτοκινήτων και 2 κλοπές πινακίδων. Επιπρόσθετα, οι δράστες έχουν συλληφθεί κατά το παρελθόν για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών, καθώς και για κλοπές, απάτες και πλαστογραφίες.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή.

Google+ Followers