Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

Ηλεκτρονικοί Πλειστηριασμοί: Ακίνητα επωνύμων βγαίνουν στο σφυρί


Νέα εποχή από σήμερα, για τους πλειστηριασμούς, καθώς πλέον θα γίνονται μόνο ηλεκτρονικά. ...




Για σήμερα έχουν προγραμματιστεί 70 ηλεκτρονικές εκποιήσεις ακινήτων κόκκινων δανειοληπτών ενώ την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου η ηλεκτρονική πλατφόρμα παίρνει φωτιά καθώς αναμένεται να βγουν στο σφυρί 260 ακίνητα.

Σύμφωνα με το newsit.gr μέχρι χθες είχαν αναρτηθεί 1.784 πλειστηριασμοί οι οποίοι θα διενεργούνται σταδιακά μέχρι το Σεπτέμβριο. Αφορούν κυρίως ακίνητα όλων των κατηγοριών, από κατοικίες, αγροτεμάχια, βιομηχανικά κτίσματα, γραφεία μέχρι εργοστάσια. Επισπεύδοντες είναι κυρίως τράπεζες με τους ιδιώτες να είναι ακόμα ελάχιστοι.

Στην ηλεκτρονική πλατφόρμα εμφανίζονται και ακίνητα πτωχευμένων επιχειρηματιών οι οποίοι κάποτε κυριαρχούσαν στην αγορά. Μεταξύ αυτών, ξεχωρίζουν τα ακίνητα του Καρούζου, των αδερφών Κωνσταντόπουλοι και της Adams Αναγνωστόπουλος. Σε πλειστηριασμό είχε προγραμματιστεί να βγει σήμερα το κεντρικό εργοστάσιο της χρεοκοπημένης «Πετζετάκις» με τιμή εκκίνησης 12 εκατ. ευρώ. Ωστόσο ο πλειστηριασμός κρίθηκε άγονος πριν τη διεξαγωγή του καθώς δεν υπήρξε κανένας να ενδιαφερθεί για την κάποτε σημαντική ελληνική βιομηχανία.

Η μετάπτωση στο καθεστώς των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών γίνεται πλέον με πιο γρήγορους ρυθμούς ενώ περισσότεροι από 200 συμβολαιογράφοι από όλη τη χώρα έχουν ήδη πιστοποιηθεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα και είναι έτοιμοι να πατήσουν το κουμπί των e-εκποιήσεων.

Τον Μάρτιο έχουν προγραμματιστεί 639 ηλεκτρονικές εκποιήσεις ακινήτων προσεγγίζοντας τον στόχο των 1.000 πλειστηριασμών το μήνα που είχε τεθεί από την ΕΚΤ για τους πρώτους μήνες του έτους.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs