Γράψτε το Email σας για να ενημερώνεστε πρώτοι.

Τετάρτη, 7 Φεβρουαρίου 2018

Μετονομάζονται το αεροδρόμιο και ο αυτοκινητόδρομος των Σκοπίων - Φέρουν και τα δυο το όνομα του Μεγάλου Αλεξάνδρου


Το «πράσινο» φως για τη μετονομασία του Αεροδρομίου των Σκοπίων και του κεντρικού αυτοκινητόδρομου της χώρας που ...
φέρουν το όνομα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, έδωσε η κυβέρνηση Ζάεφ, στη διάρκεια συνεδρίασης των μελών της.
Σύμφωνα με ΜΜΕ των Σκοπίων, που επικαλούνται κυβερνητικές πηγές, αποφασίστηκε το Διεθνές Αεροδρόμιο «Alexander the Great» να μετονομαστεί σε Αεροδρόμιο Σκοπίων, αν και παλαιότερες πληροφορίες έκαναν λόγο για «Κίρο Γκλιγκόροφ» ή «Μητέρα Τερέζα».

Επίσης ο αυτοκινητόδρομος που διασχίζει τη χώρα από τα σύνορα με την Σερβία έως τα σύνορα με την Ελλάδα στους Ευζώνους, από «Alexander of Macedon» σε «Φιλίας» όπως είχε εξάλλου ανακοινώσει ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ κατά την πρόσφατη συνάντησή του με τον Έλληνα ομόλογό του Αλέξη Τσίπρα, στο Νταβός.


Οι μετονομασίες αεροδρομίου και αυτοκινητοδρόμου, θεωρούνται χειρονομία καλής θέλησης προς την Ελλάδα, στην προσπάθεια οικοδόμησης σχέσεων καλής γειτονίας ενόψει και των συνομιλιών για το θέμα της ονομασίες. 

Αδιευκρίνιστο παραμένει, τι σκοπεύει να πράξει η κυβέρνηση Ζάεφ, με τα δεκάδες αγάλματα και μνημεία, όπως του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Φιλίππου στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων, που επιχειρούν να συνδέσουν τη σλαβική πλειοψηφία με τους αρχαίους Μακεδόνες, οικειοποιώντας μεγάλο μέρος της ελληνικής ιστορίας

Google+ Followers