Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018

Βαλτιμόρη: Ένοχοι για εκβιασμό κρίθηκαν δύο αστυνομικοί


Δύο αστυνομικοί κρίθηκαν ένοχοι για εκβιασμό και σύσταση συμμορίας από ομοσπονδιακό δικαστήριο ...
της Βαλτιμόρης, 




σε μια από τις πλέον σημαντικές δίκες για τη διαφθορά στην Αστυνομία, που έχουν διεξαχθεί στις ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια.

Ο Ντάνιελ Χερσλ και ο Μάρκους Τέιλορ, η ποινή των οποίων θα ανακοινωθεί αργότερα, χαρακτηρίστηκαν «αστυνόμοι και κλέφτες» από τον εισαγγελέα Λίο Γουάιζ, ο οποίος τους είχε απαγγείλει κατηγορίες για τις οποίες ενδέχεται να τους επιβληθεί ακόμη και ισόβια κάθειρξη.

Όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, στη διάρκεια της δίκης αποκαλύφθηκαν οι παράνομες πρακτικές στις οποίες επιδίδονται πολλοί αστυνομικοί στη Βαλτιμόρη, μια πόλη γνωστή για τις συμμορίες της.

Στο επίκεντρο του σκανδάλου βρισκόταν η μονάδα Gun Trace Task Force, μια ομάδα ελίτ που ήταν αρμόδια για την κατάσχεση παράνομων όπλων. Αντ’ αυτού μέλη της έκλεβαν όπλα και χρήματα και πουλούσαν τα ναρκωτικά που θα έπρεπε να κατάσχουν.

Άλλοι αστυνομικοί, η εμπλοκή των οποίων στο παράνομο αυτό κύκλωμα αποκαλύφθηκε στη διάρκεια της δίκης, είτε έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, είτε έχουν ανακοινώσει τη συνταξιοδότησή τους.

Η Αστυνομία της Βαλτιμόρης προσπαθεί να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των πολιτών μετά τον θάνατο του Φρέντι Γκρέι, ενός νεαρού μαύρου, ο οποίος πέθανε ενώ ήταν υπό κράτηση το 2015. Παράλληλα, τελεί υπό ομοσπονδιακό έλεγχο στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων που της έχουν ζητηθεί να κάνει με δικαστική απόφαση.

Το ποσοστό ανθρωποκτονιών στη Βαλτιμόρη είναι υψηλότερο από αυτό του Σικάγο. Επίσης, η πόλη ήταν δεύτερη στον κατάλογο του 2017 με τις πόλεις με τη μεγαλύτερη εγκληματικότητα, μετά το Σεντ Λούις του Μιζούρι, κάτι που οδήγησε τον Ιανουάριο στην αποπομπή του διοικητή της Αστυνομίας.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs