Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018

Οι τρόποι διαχείρισης ενός ατίθασου παιδιού


Επειδή αρκετές φορές τα παιδιά γίνονται ατίθασα εξαιτίας λαθών ή παραλείψεων στην ανατροφή-και ...
όχι μόνο, ήρθε η ώρα να αναλάβετε δράση. Το mother.gr δίνει συμβουλές για να βοηθήσετε το παιδί να βρει το δρόμο του:




Προσπαθήστε να καταλάβετε γιατί το παιδί σας δείχνει τέτοιο πρόσωπο. Είναι κάποιες συγκυρίες αυτή την περίοδο που του βγάζουν επιθετικότητα; Έχει να κάνει μήπως με κάποια λάθη που κάνετε στην ανατροφή ή με κάτι άλλο; Παρατηρήστε τη συμπεριφορά του και, όποτε το κρίνετε αναγκαίο, κάντε συζήτηση μαζί του.

Όταν το παιδί εισπράττει αδιαφορία από το οικογενειακό του περιβάλλον, είναι λογικό να δείχνει ένα ατίθασο πρόσωπο για να προσελκύσει το ενδιαφέρον σας. Αρχίστε λοιπόν από σήμερα κιόλας να ασχολείστε περισσότερο μαζί του.

Από την άλλη, η συγκεκριμένη συμπεριφορά ενδέχεται να υποκρύπτει ότι δείχνετε μεγαλύτερο ενδιαφέρον από όσο πρέπει στο παιδί σας. Το αποτέλεσμα είναι να γίνει κακομαθημένο και ατίθασο, αφού θεωρεί ότι οι πάντες και τα πάντα πρέπει να το υπηρετούν.

Μήπως στο σπίτι επικρατεί συχνά ένταση με το σύντροφό σας; Αν η απάντηση είναι καταφατική, μην ψάχνετε άλλο: μόλις ανακαλύψατε έναν ακόμα λόγο που το παιδί νιώθει αναστάτωση και την εξωτερικεύει με μη αποδεκτές συμπεριφορές.

Τέλος, ενδέχεται να επηρεάζεται αρνητικά από κάποιους φίλους και γενικά άλλα παιδάκια που συναναστρέφεται. Αυτό είναι κάτι που μπορείτε εύκολα να το διαπιστώσετε (πχ κάποια φορά που θα μαζευτούν σπίτι σας για παιχνίδι) και να δράσετε αναλόγως.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs