Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018

Ρέθυμνο: Επισκεφτείτε την πόλη που κινείται σε ρυθμούς καρναβαλιού!


Με το σύνθημα «Γίνε ο καλύτερος εαυτός σου» οι πολίτες της πόλης μάς καλωσορίζουν στο πιο ...
διασκεδαστικό event της χρονιάς: το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι. Το People ήταν εκεί.




Τα διάσπαρτα άρματα που συναντά κανείς μπαίνοντας στο Ρέθυμνο βάζουν τον επισκέπτη στον καρναβαλικό ρυθμό που επικρατεί στην πόλη αυτές τις ημέρες. Τα βενετσιάνικα σοκάκια φιλοξενούν τα παλιά άρματα, ενώ οι κάτοικοι, μετά τις δουλειές τους, τρέχουν στις αποθήκες για να τελειοποιήσουν τα καινούρια, που θα παρελάσουν στις 18 Φεβρουαρίου.


Για άλλη μια χρονιά το Κυνήγι του Θησαυρού (διοργανώνεται δύο Κυριακές πριν από τη Μεγάλη Παρέλαση) έκανε τους πολυάριθμους συμμετέχοντας να «οργώσουν» την πόλη. Νικητές ανακηρύχθηκαν οι «Κατσίκες», η ομάδα που κατάφερε να λύσει τους γρίφους και να βρει το θησαυρό. Αξίζει να σημειώσουμε πως το παιχνίδι μπήκε πέρσι στο βιβλίο Γκίνες ως «το μεγαλύτερο κυνήγι θησαυρού στον κόσμο», με 1.468 συμμετοχές. Σκοπός του είναι να μεταφέρει γνώσεις από γενιά σε γενιά και να διδάξει στους κατοίκους του νησιού την ιστορία του τόπου τους.

Το χειμερινό Ρέθυμνο δεν θυμίζει σε τίποτε το καλοκαιρινό, με την πολυκοσμία στα σοκάκια της πόλης. Η φουρτουνιασμένη θάλασσα, το χιόνι στον Ψηλορείτη και τα γυμνά δέντρα συνθέτουν ένα ιδιαίτερο σκηνικό, το ίδιο γοητευτικό και επιβλητικό, που αξίζει να ανακαλύψει ο κάθε ταξιδευτής. Μία απόδραση ως εκεί θα σας ανταμείψει.



Τι κάναμε στο Ρέθυμνο

Πήγαμε ποδηλατάδα από τον παραλιακό δρόμο με τους φοίνικες μέχρι τα σοκάκια της Παλιάς Πόλης.


Δοκιμάσαμε κρητικό brunch. Αυγά με στάκα και πατάτες τηγανητές, αλλά και burger με πρόβειο μπιφτέκι, σος με ανθόγαλα και φέτα, ποσέ αυγό, απάκι τριμμένο και λάδι τρούφας είναι μερικά από τα πιάτα που προτείνει το Cul de Sac.


Φτάσαμε στο χωριό Πηγή. Αξίζει να δείτε τη βυζαντινή εκκλησία του Αγίου Δημητρίου και να κάνετε στάση για φαγητό στο Ζορμπά, για να απολαύσετε το γαμοπίλαφο, τα ντολμαδάκια και το κουνέλι στιφάδο της κυρίας Μαρίας. Το χωριό είναι ευρέως γνωστό για τις αιωνόβιες ελιές του – χρονολογούνται πάνω από 2.500 χρόνια.


Επισκεφτήκαμε την αποθήκη που ετοιμάζουν τα άρματά τους οι «Άσχετοι». Με χορό, φαγητό και ρακή το γκρουπ γιόρταζε τις προετοιμασίες της ομάδας του για τη Μεγάλη Παρέλαση προσθέτοντας τις τελικές πινελιές.

Απολαύσαμε ιδιαίτερα κοκτέιλ στο Living Room. Από τον ενημερωμένο κατάλογο του all day bistro ξεχωρίσαμε το Kentucky (whiskey bourbon με λικέρ μαστίχας Χίου, αρώματα πορτοκαλιού και σοκολάτα) και το Paris (Moët brut, βότκα, ραβέντι και σιρόπι ιβίσκου).

 Πηγη

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs