Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018

Πανεύκολο γλυκό ψυγείου με Νουτέλα και φουντούκια


Ένα υπέροχο γλυκό ψυγείο με γλυκόπικρη σοκολάτα, νουτέλα ή μερέντα, πασπαλισμένο με φουντούκια. ...
Μια πανεύκολη συνταγή, για αρχάριους (τη βρήκαμε εδώ) για ένα γλύκισμα που σίγουρα θα απολαύσετε εσείς και οι καλεσμένοι σας σε όλες τις περιστάσεις. 




Υλικά συνταγής

2 κ.σ. (30 γρ.) βούτυρο, κομμένο σε μικρά κομμάτια + επιπλέον για άλειμμα ταψιού

450 γρ. σοκολάτα μαύρης κουβερτούρας (3 φλ. περίπου), κομμένη σε μικρά κομμάτια

1/4 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών

2 φλ. τσαγιού (560 γρ.) πραλίνα φουντουκιού (Μερέντα ή Nutella)

1/4 φλ. τσαγιού αλάτι

3/4 φλ. τσαγιού, καβουρδισμένα, χοντροκομμένα φουντούκια [*]


Εκτέλεση συνταγής

Τοποθετείτε σε μεγάλο πυρίμαχο ή μεταλλικό σκεύος το βούτυρο και το λιώνετε σε μπεν μαρί, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, φροντίζοντας να μην ακουμπάει το σκεύος με το βούτυρο το νερό που βράζει. 

Προσθέτετε τα κομματάκια σοκολάτας και τη κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε ανά διαστήματα, μέχρι να έχετε μια λεία σοκολατένια κρέμα. 

Αφαιρείτε το σοκολατένιο μείγμα από το μπεν μαρί, προσθέτετε τη πραλίνα φουντουκιού και το αλάτι και ανακατεύετε καλά μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως. (Το μείγμα θα είναι πολύ παχύ). 

Εν τω μεταξύ βουτυρώνετε ένα τετράγωνο ταψάκι διαστάσεων 20×20 εκ. και το στρώνετε καλά με χαρτί ψησίματος το οποίο φροντίζετε να προεξέχει περιμετρικά για να ξεφορμάρετε το γλυκό σας εύκολα. 

Ρίχνετε το μείγμα μέσα στο ταψί και το στρώνετε πολύ καλά, ομοιόμορφα. Πασπαλίζετε από πάνω τα χοντροκομμένα φουντούκια και με τα χέρια σας τα πιέζετε ελαφρά, να εισχωρήσουν μερικώς μέσα στο σοκολατένιο μείγμα. 

Βάζετε το ταψάκι ακάλυπτο στο ψυγείο και το αφήνετε για 1½-2 ώρες περίπου ή μέχρι να παγώσει και σταθεροποιηθεί καλά. Ξεφορμάρετε το γλυκό σας με τη βοήθεια του χαρτιού ψησίματος, το κόβετε σε μπουκίτσες 3 εκ. περίπου και σερβίρετε. 


[*] Για ένα γευστικό, μυρωδάτο αποτέλεσμα καβουρδίστε τα φουντούκια ως εξής. Τα απλώνετε σε ταψί, χωρίς λιπαντική ουσία, και τα ψήνετε για 10-12 λ, ή μέχρι να πάρουν χρώμα, σε προθερμασμένο στους 190-200 βαθμούς φούρνο ανακατεύοντας 1-2 φορές κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Εναλλακτικά τα απλώνετε σε δόσεις σε τηγάνι, χωρίς λιπαντική ουσία, και τα καβουρδίζετε ανακατεύοντας ανά διαστήματα μέχρι να πάρουν χρώμα και βγάλουν το άρωμά τους.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs