Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018

Η Βουλγαρία δεν δέχεται τον όρο «Μακεδονία» για τα Σκόπια.. Αλλάζουν όλα…


Σύμφωνα με την Καθημερινή: «Η Βουλγαρία δεν είναι σύμφωνη στην ονομασία της ΠΓΔΜ να συμπεριλαμβάνεται γεωγραφικός προσδιορισμός»...
, δήλωσε σήμερα ο Βούλγαρος πρωθυπουργός, Μπόικο Μπορίσοφ




σε τηλεοπτική συνέντευξη, στην οποία αναφέρθηκε, μεταξύ των άλλων, στις επιφυλάξεις της Σόφιας για ενδεχόμενη νέα ονομασία της γειτονικής χώρας, του τύπου «Βόρεια Μακεδονία».

«Εναλλακτικές ονομασίες του τύπου «Βόρεια Μακεδονία» είναι «απόλυτα απαράδεκτες για μας» επειδή τα νοτιοδυτικά τμήματα της Βουλγαρίας συμπεριλαμβάνονται σε παρόμοια ονομασία, από γεωγραφική άποψη. Κι αυτό θα μπορούσε να γίνει προϋπόθεση για εδαφικές διεκδικήσεις εις βάρος της Βουλγαρίας», τόνισε ο κ. Μπορίσοφ.

«Στο πλαίσιο διαφορετικών διαβουλεύσεων που έχουν γίνει μαζί μας στο παρελθόν, συζητήθηκαν διάφορες εκδοχές. Θα επαναλάβω, ότι μια από τις εκδοχές που τέθηκαν υπόψη μου ήταν η ονομασία «Βόρεια Μακεδονία», αν δεν κάνω λάθος.

Εγώ είπα, ότι αυτό δεν πρόκειται να το δεχτούμε εμείς, επειδή αύριο θα πουν, ότι η πόλη Μπλαγκόεβγραντ (διοικητικό κέντρο της ομώνυμης περιφέρειας στη ΝΔ Βουλγαρία – σ.σ.) είναι «μακεδονική»», τόνισε ο κ. Μπορίσοφ αναφερόμενος στις επιφυλάξεις της Σόφιας για το θέμα, στη συνέντευξή του στο ιδιωτικό κανάλι «TV+».

Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός είπε επίσης, ότι η Σόφια δεν έχει κανένα πρόβλημα να συνεχίσει τη συνεργασία της με τη Σερβία μετά την επιλογή του σερβικού λαού να αναδείξει πρόεδρο τον Τόμισλαβ Νίκολιτς, επιλογή την οποία η Βουλγαρία σέβεται.

«Οι φιλοευρωπαϊκές αλλά αντιΝΑΤΟϊκές διαθέσεις των Σέρβων «δεν αποτελούν πρόβλημα», είπε ο Βούλγαρος πρωθυπουργός στις δηλώσεις του, στις οποίες έδωσαν ευρεία δημοσιότητα τα βουλγαρικά ηλεκτρονικά ΜΜΕ.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs