Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018

Κινηματογραφική απόπειρα απόδρασης Αλβανού κακοποιού από το τμήμα των Εξαρχείων - Πρόκειται για άκρως επικίνδυνο εγκληματία


Απόπειρα απόδρασης, λιμάροντας τα κάγκελα των κρατητηρίων του τμήματος Εξαρχείων από τον ...
Αλβανό κακοποιό που συνελήφθη την προηγούμενη εβδομάδα 




γιατί μαχαίρωσε νεαρό και αποπειράθηκε να απαγάγει τη σύντροφο του στη λεωφόρο Αλεξάνδρας κοντά στη ΓΑΔΑ. Τελικά, η παρατηρητικότητα των έμπειρων αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας των Εξαρχείων έσωσε την κατάσταση και κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή πριν προλάβει να πετάξει στην ελευθερία, απέτρεψαν τα σχέδια του.

Όπως λένε οι πληροφορίες πρόκειται για έναν ιδιαίτερα σκληρό και επικίνδυνο κακοποιό ο οποίος έχει καταδικαστεί για σωρεία ληστειών και συμμετοχή σε άγρια επεισόδια. Στο παρελθόν δε, ενώ είχε απελαθεί 4 φορές από τη χώρα πάντα έβρισκε τον τρόπο να έρχεται στην Ελλάδα και να ρίχνεται και πάλι στην παρανομία. Τελευταία επίθεση που πραγματοποίησε ήταν στις 5 Φεβρουαρίου. Ένα αιματηρό επεισόδιο με μαχαιρώματα, άγριο ξύλο και απόπειρα απαγωγής μιας νεαρής γυναίκας με φόντο ξεκαθαρίσματα λογαριασμών για υποθέσεις ναρκωτικών μερικές εκατοντάδες μέτρα από το μέγαρο της ΓΑΔΑ.

Ο 27χρονος Αλβανός μαζί με ομάδα κουκουλοφόρων, επιτέθηκαν σε νεαρό που βρισκόταν με τη σύντροφο του και αφού τον έδειραν ανελέητα και τον μαχαίρωσαν, προσπάθησαν να αρπάξουν την κοπέλα. Όμως το θύμα τους κυνήγησε φώναξε βοήθεια και ομάδα της ΟΠΚΕ που βρισκόταν στο σημείο καταδίωξε τους δράστες και κατάφερε περάσει στον 27χρονο Αλβανό χειροπέδες.


Με λίμα και τη βοήθεια ενός Αλγερινού 

Το συμβάν που σήμανε συναγερμό στο Α.Τ Εξαρχείων σημειώθηκε λίγα λεπτά πριν τις 6 το απόγευμα της Κυριακής. Ο Αλβανός κακοποιός βρισκόταν στα κρατητήρια του τμήματος Εξαρχείων καθώς δεν είχε βγει ακόμα το φυλακιστήριο για τη μεταφορά του σε σωφρονιστικό κατάστημα. Μαζί του βρισκόταν και ένας Αλγερινός. Άγνωστο πως προμηθεύτηκαν τα συγκεκριμένα σύνεργα, οι δύο άνδρες άρχισαν ο ένας με μια λίμα να λιμάρει τα κάγκελα των κρατητηρίων και ο άλλος με ειδικό ψαλίδι να κόβει το πλέγμα.

Όμως δεν τα κατάφεραν. Οι αστυνομικοί φρουροί που βρίσκονταν στο σημείο κατάλαβαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και έτσι έκαναν έφοδο στο κελί όπου διαπίστωσαν ότι οι δύο αλλοδαποί ετοιμάζονταν να πετάξουν στην ελευθερία βάζοντας, κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή φρένο στα σχέδια τους. Μια υπόθεση η οποία αν και είχε αίσιο τέλος εντούτοις φέρνει για μια ακόμα φορά στην επιφάνεια τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αστυνομικά τμήματα και υπηρεσίες στο κέντρο της Αθήνας στο κομμάτι που αφορά στο προσωπικό και τη φρούρηση των κακοποιών στα κρατητήρια.

«Δεν υπάρχουν άτομα. Πρέπει να ριχτούν και άλλοι αστυνομικοί στη μάχη με την εγκληματικότητα και να βγουν από τις γραμματείες και τα γραφεία. Η κατάσταση ειδικά στην περιοχή των Εξαρχείων έχει φθάσει σε οριακό σημείο…» αναφέρει στο protothema.gr μάχιμος αστυνομικός που γνωρίζει πως έχει η κατάσταση στις «κόκκινες» ζώνες του κέντρου της Αθήνας που παραπέμπει σε γκέτο πόλεων της Λατινικής Αμερικής παρά σε κέντρο ευρωπαϊκών πόλεων.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs