Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου 2018

Εξέγερση με ομηρεία σε φυλακή στη Βραζιλία - Ο στρατός αναλαμβάνει τον έλεγχο των φυλακών


Κρατούμενοι σε φυλακή της Βραζιλίας με έντονο πρόβλημα υπερπληθυσμού, πήραν ομήρους ...
σωφρονιστικούς υπάλληλους κατά τη διάρκεια εξέγερσης.
Μέλη μιας μονάδας των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας και αστυφύλακες έστησαν περίμετρο ασφαλείας γύρω από τη φυλακή Μίλτον Ντίας Μορέιρα, όπου ξέσπασε εξέγερση το απόγευμα της Κυριακής, σύμφωνα με την υπηρεσία φυλακών της ομώνυμης Πολιτείας.

Η υπηρεσία φυλακών δεν διευκρίνισε πόσοι υπάλληλοι κρατούνται όμηροι. Δεν έδωσε εξάλλου καμιά πληροφορία για το εάν υπήρξαν θάνατοι ή τραυματισμοί κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στη φυλακή, όπου κρατούνται 2.000 άνθρωποι παρότι η ονομαστική της χωρητικότητα δεν ξεπερνά τις 900 θέσεις.

Το επεισόδιο προστίθεται σε μια σειρά αιματηρών εξεγέρσεων στις φυλακές της Βραζιλίας, όπου η βία είναι ενδημική και συχνά τον έλεγχο έχουν de facto οι συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος.

Οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων χαρακτηρίζουν μεσαιωνικές τις συνθήκες που επικρατούν στις φυλακές της Βραζιλίας: τα τρόφιμα είναι λιγοστά, ενώ τα κελιά είναι τόσο γεμάτα που συχνά οι έγκλειστοι δεν μπορούν να βρουν καν χώρο να καθίσουν.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, την Παρασκευή, ο βραζιλιάνος πρόεδρος Μισέλ Τέμερ έδωσε εντολή στον στρατό να αναλάβει τη διοίκηση της αστυνομίας και να πάρει τον έλεγχο των φυλακών στην Πολιτεία Ρίο ντε Ζανέιρο, με εκτελεστικό διάταγμα που θα πρέπει να εγκριθεί από το Κογκρέσο για να τεθεί σε ισχύ.

Το ομοσπονδιακό κοινοβούλιο αναμένεται να εγκρίνει αυτό το διάταγμα εντός της τρέχουσας εβδομάδας.

Google+ Followers