Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018

Μπουτάρης: «Σωστό το Νέα Μακεδονία» - Τι είπε για το Συλλαλητήριο της Αθήνας και τον Μίκη Θεοδωράκη


Για όλους και για όλα μίλησε για ακόμα μία φορά ο Γιάννης Μπουτάρης, μία μέρα μετά το Συλλαλητήριο της Αθήνας ...
για το «Μακεδονικό». 




Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, επανέλαβε πως η Ελλάδα δεν έχει την αποκλειστικότητα στη Μακεδονία και όπως είπε δεν έχει πρόβλημα με το «Νέα Μακεδονία» για τους Σκοπιανούς. 

«Το Βόρεια Μακεδονία σημαίνει μια χώρα που έσπασε στα δύο αλλά το Νέα Μακεδονία δεν θα συνιστούσε κανένα απολύτως πρόβλημα».


«Εμπρηστικός ο λόγος του Μίκη Θεοδωράκη»

Ο κ. Μπουτάρης, μίλησε και για την παρουσία του Μίκη Θεοδωράκη στο χθεσινό συλλαλητήριο λέγοντας πως ήταν εμπρηστικά τα όσα είπε. 

«Εμπρηστικός ο λόγος του Μίκη. Δεν διέφερε από την ομιλία του Φραγκούλη στη Θεσσαλονίκη. Ο Θεοδωράκης είναι ένας μύθος για την Ελλάδα, δεν πρέπει να τους ποδοπατάμε αυτούς τους μύθους. Δεν είναι σωστό, όμως να πει ότι απειλούμαστε από τους Σκοπιανούς. Δεν θα έπρεπε να ήταν εκεί και να μιλήσει ο Μίκης κατά την άποψή μου», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης εκτίμησε ότι η λύση θα πρέπει να είναι μια σύνθετη ονομασία.

«Οι Έλληνες δεν γνωρίζουν το πρόβλημα»

Σύμφωνα με τον κύριο Μπουτάρη οι Έλληνες κάτω από τον Όλυμπο άλλα και στην Κρήτη δεν γνωρίζουν το πρόβλημα. Δεν γνωρίζουν οτι η Μακεδονία γεωγραφικά δεν είναι μόνο Ελληνική και ότι σε αρκετά χωριά της Καστοριάς και της Φλώρινας υπάρχουν άνθρωποι που μιλούσαν και μιλούν ακόμη Σερβομακεδόνικα.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs