Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018

DIY: 11 Πράγματα Που Μπορείτε Να Κάνετε Με Παλιά Κονσερβοκούτια!


Τις περισσότερες -αν όχι όλες- τις φορές χρησιμοποιείτε το εσωτερικό τους και μετά τα πετάτε. Τα κονσερβοκούτια, όμως...
, μπορούν να χρησιμοποιηθούν με πάρα πολλούς διαφορετικούς τρόπους. 




Μπορείτε να μαγειρέψετε μέσα σε αυτά, να δημιουργήσετε όμορφα διακοσμητικά για κάθε χώρο του σπιτιού, να φτιάξτε εντυπωσιακά γλαστράκια και να οργανώσετε με τη βοήθειά τους το γραφείο σας.

Εμείς ψάξαμε και βρήκαμε μερικές από τις πιο εντυπωσιακές χρήσεις τους και σας τις παρουσιάζουμε.


Πάρτε ένα σπρέι σε χρώμα ροζ-χρυσού και βάψτε τα κονσερβοκούτια σας. Κάντε τα γλαστράκια και βάλτε μέσα σε αυτά βασιλικό, ρίγανη, δυόσμο, κόλιαντρο και ό,τι άλλο θέλετε.



Μερικές ωραίες μολυβοθήκες μπορείτε να φτιάξετε όχι μόνο για τα παιδιά σας αλλά και για εσάς. Αφαιρέστε το αυτοκόλλητο που είχε εξ’αρχής η κονσέρβα σας απ’έξω, βάψτε το μισό κουτί σε χρώμα της επιλογής σας και οι πιο όμορφες, “ενήλικες” μολυβοθήκες είναι έτοιμες.



Μαγειρέψτε μέσα σε αυτά. Μπορείτε να δώσετε ένα πολύ ωραίο, στρογγυλό σχήμα στο κέικ ή το ψωμί σας ψήνοντάς το μέσα σε ένα κονσερβοκούτι. Το αποτέλεσμα θα είναι πολύ ιδιαίτερο.



Αυτή είναι μια επίσης πολύ όμορφη ιδέα που ακολουθεί την ίδια λογική. Κάντε δύο τρύπες δεξιά και αριστερά του κουτιού και περάστε λίγο σύρμα από αυτές. Έτσι θα μπορείτε να κρεμάτε αυτά τα διακοσμητικά κουτιά σε όποιο σημείο του σπιτιού σας θέλετε.



Με λίγη ταπετσαρία μπορείτε να φτιάξετε τα πιο όμορφα “βάζα” για τα φυτά σας.




Αφού βάλετε αυτοκόλλητο της επιλογής σας στα κονσερβοκούτια, κολλήστε τα σε κάποιο από τα ντουλάπια του μπάνιου σας. Αποθηκεύστε μέσα σε αυτά βούρτσες και χτένες.



Βάψτε το κονσερβοκούτι σας με λευκό σπρέι, γράψτε πάνω με ένα μαρκαδόρο “Σακούλες” και κάντε μια μικρή τρύπα στο πλαστικό καπάκι της. Μέσα στην κονσέρβα θα μπορείτε να αποθηκεύετε ένα ρολό από σακούλες. Περάστε από την τρύπα τη μια γωνιά της πρώτης σακούλας έτσι ώστε να τραβάτε σακούλες όποτε χρειάζεστε.


Μπορείτε, επίσης, να φτιάξετε θήκες για τα πιρούνια, τα μαχαίρια και τα κουτάλια σας.



Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να φτιάξετε και αυτά τα “φωτιστικά” για τη βεράντα ή και το εσωτερικό του σπιτιού σας. Απλά εδώ οι τρύπες δεν θα γίνουν χωρίς νόημα. Η καθεμιά από αυτές θα αποτελεί κομμάτι ενός γράμματος.



Μια επίσης ωραία ιδέα είναι να οργανώσετε το γραφείο του παιδιού σας με μερικά τέτοια. Βάλτε τους αυτοκόλλητο της επιλογής σας για να τα ομορφύνετε. Για να μην κόβουν -και τραυματίσουν το παιδί σας- αφήστε το καπάκι πάνω στο κονσεβοκούτι και απλά αφαιρέστε από αυτό το εσωτερικό του. Αφήστε, δηλαδή, μόνο το γύρω-γύρω του πλαστικού καπακιού.



Για να φτιάξετε όμορφα “φωτιστικά” για την βεράντα σας μπορείτε να πάρετε κονσερβοκούτια και να κάνετε τρύπες σε αυτά με ένα μεγάλο καρφί και ένα σφυρί. Έπειτα βάλτε κεριά-ρεσώ στο εσωτερικό τους και τα πιο εντυπωσιακά φωτιστικά για τη βεράντα είναι έτοιμα. Φυσικά μπορείτε να τα βάψετε σε ό,τι χρώμα θέλετε.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs