Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018

Μαλακά σοκολατένια μπισκοτάκια με γέμιση καραμέλας (video)


Υπέροχα μαλακά σοκολατένια μπισκοτάκια γεμιστά με καραμελίτσες γάλακτος. Απολαύστε τα με τη...
λιωμένη καραμέλα και απογειώστε τη γεύση σας. 




Μια πραγματικά εύκολη και γρήγορη συνταγή (από εδώ) για το απόλυτο κέρασμα σε όλη την οικογένεια και τους καλεσμένους σας, σε όλες τις περιστάσεις. Δοκιμάστε τα!!!

Δείτε πιο κάτω το βίντεο με την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα

Υλικά συνταγής

340 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ημίγλυκη που λιώνει εύκολα (π.χ. Nestle Dessert ή άλλη επιλογής σας), κομμένη σε μικρά κομματάκια 

¼ φλ. τσαγιού βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου κομμένο σε κομμάτια

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (396 γρ.)

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

2 φλ. τσαγιού αλεύρι, κοσκινισμένο

½ φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα καρύδια

24 καραμέλες γάλακτος (όπως η Αγελαδίτσα ή άλλες επιλογής σας), κομμένες στη μέση

¼ φλ. τσαγιού ζάχαρη, ψιλή κρυσταλλική


Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα μεγάλο γυάλινο μπολ ρίχνετε τη κουβερτούρα και το βούτυρο κομμένα σε κομματάκια και τα λιώνετε στο φούρνο μικροκυμάτων, ανακατεύοντας ανά 25 δευτερόλεπτα για 2 λ περίπου ή μέχρι να λιώσει καλά η σοκολάτα και έχετε ένα λείο σοκολατένιο μείγμα. 

Αν δεν είστε εξοικειωμένοι με το φούρνο μικροκυμάτων τα λιώνετε σε μπεν μαρί ανακατεύοντας συχνά. 
 Ρίχνετε στο μπολ, με το λιωμένο σοκολατένιο μείγμα, το ζαχαρούχο γάλα και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν πλήρως.

Προσθέτετε το αλεύρι και τα ψιλοκομμένα καρύδια και συνεχίζετε το ανακάτεμα με μια μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και έχετε ένα ελαφρώς σφιχτό μείγμα που να πλάθεται. 
Χρησιμοποιώντας το ειδικό κουτάλι του παγωτού παίρνετε μικρά μπαλάκια ζύμης, τα ανοίγετε στη παλάμη σας, βάζετε στο κέντρο από μισή καραμέλα γάλακτος και τα πλάθετε στρογγυλά, καλύπτοντας και θωρακίζοντας καλά στο κέντρο τη καραμελίτσα. Τα κυλάτε ελαφρώς στη ζάχαρη που έχετε βάλει σε ένα μπολ, ώστε να καλυφθούν ελαφρώς εξωτερικά. 

Τα τοποθετείτε σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος και τα ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 6-8 λ ή μέχρι να να έχετε αφράτα, λαμπερά και μαλακά μπισκοτάκια. 

Σβήνετε το φούρνο αφήνετε τα μπισκοτάκια σας για 3-4 λ μέσα στο σβηστό φούρνο μέχρι να σταθεροποιηθούν χωρίς να τα μετακινήσετε. Τα βγάζετε από το φούρνο, τα αφήνετε μέσα στο ταψί για άλλα 3-4 λ να “σταθούν” και στη συνέχεια τα μεταφέρετε σε σχάρα μέχρι να κρυώσουν καλά. Τα σερβίρετε και τα απολαμβάνετε.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs