Τετάρτη, 7 Μαρτίου 2018

Νέα Ζηλανδία: Μέχρι και 10 δολάρια την ημέρα μπόνους από εταιρεία σε όσους πάνε με ποδήλατο στη δουλειά


Μια διαφημιστική εταιρεία στη Νέα Ζηλανδία δίνει κίνητρο στους υπαλλήλους της, ώστε ...
αυτοί να στραφούν στην… ποδηλασία, 

καθώς τους προσφέρει οικονομικό μπόνους σε περίπτωση που πάνε στη δουλειά με ποδήλατο.

Η εταιρεία με έδρα την πόλη Christchurch αποφάσισε να δώσει 5 δολάρια την ημέρα για όποιον υπάλληλο φτάνει στο χώρο εργασίας του κάνοντας πετάλι. Όποιος υπάλληλος, δε, κάνει το ίδιο για πάνω από έξι μήνες, τότε το μπόνους θα διπλασιάζεται και θα φτάνει τα 10 δολάρια με το μπόνους να δίνεται συνολικά στο τέλος κάθε έτους.

«Για καιρό σκεφτόμουν πώς θα μπορούσα να κάνω και άλλους να αγαπήσουν το ποδήλατο. Τα χρήματτα είναι ξεκάθαρα ένα σαφές κίνητρο» δήλωσε ο επικεφαλής της εταιρείας Make Collective.

«Επειδή και εμένα μου αρέσει το ποδήλατο, πιστεύω ότι θα ωφελήσει την αποδοτικότητα. Εγώ βλέπω τον εαυτό μου ότι φτάνω με μεγαλύτερη ενέργεια στη δουλειά καθώς το αίμα μου "κυλάει"» πρόσθεσε ο ίδιος.

Στην πρωτοβουλία έχουν ανταποκριθεί μέχρι στιγμής 5-6 υπάλληλοι καθώς αρκετοί διστάζουν επειδή στους χώρους εργασίας δεν υπάρχουν ντους για να πλυθούν αφού ιδρώσουν.

Ωστόσο ο επικεφαλής της Make Collective πιστεύει ότι το μπόνους των εκατοντάδων δολαρίων στο τέλος κάθε χρόνου θα κάμψει όλες τις αμφιβολίες και τους δισταγμούς.

Google+ Followers