Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018

Τυροκαυτερή με φέτα και γιαούρτι


Τυροκαυτερή. Μια αγαπημένη πικάντικη καυτερή τυροσαλάτα, ιδανικό συνοδευτικό για κρέατα και όσπρια, το τέλειο άλειμμα στις ...
τηγανιτές πατάτες σας ή σε φρυγανισμένο ψωμάκια 




αλλά και το απόλυτο σνάκ πάνω σε αλμυρά μπισκοτάκια ή ψημένες πίτες σε κομματάκια για να συνοδεύσετε το ουζάκι σας. Μια εύκολη συνταγή (από εδώ) για τη τέλεια τυροκαυτερή που σίγουρα θα γίνει η αγαπημένη σας. 


Υλικά συνταγής

230 γρ. τυρί φέτα (μέτρια) πολτοποιημένη καλά με πιρούνι ή στο multi

140 γρ. στραγγιστό γιαούρτι

2 καυτερές πιπεριές (τσίλι)

4 κ.γ. ξύδι από λευκό κρασί

1 γεμάτη κ.σ. ελαιόλαδο


Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Πλένετε τις πιπεριές τσίλι και τις ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 20 λ περίπου, ανάλογα με το μέγεθός τους, γυρίζοντάς τες και από την άλλη πλευρά στα μέσα του ψησίματος, ώστε να ψηθούν καλά απ” όλες τις πλευρές. 

Τις βγάζετε από το φούρνο, τις τυλίγετε καλά αλλά χαλαρά σε αλουμινόχαρτο (για να τις ξεφλουδίσετε εύκολα αργότερα) και τις αφήνετε μέσα στο αλουμινόχαρτο για 15-20 λ να κρυώσουν. 

Στη συνέχεια τις ξεφλουδίζετε και αφαιρείτε τους σπόρους τους. (προτιμήστε να φορέσετε γάντια λόγω της καψαϊκίνης που αυξάνετε με το ζεστό τσίλι). Σε ένα μπολ ρίχνετε τη πολτοποιημένη φέτα, το γιαούρτι, το ξύδι και το λάδι και τα ανακατεύετε να αναμιχθούν πολύ καλά. Μεταφέρετε τις καυτερές πιπεριές σε ένα μικρό γουδί και τις πολτοποιείτε. 

Αρχίζετε να προσθέτετε τη πολτοποιημένη πιπεριά στο μείγμα φέτας-γιαουρτιού, σταδιακά, λίγο τη φορά, δοκιμάζοντάς τη ανά διαστήματα μέχρι να πετύχετε, σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας, πόσο καυτερή θέλετε τη τυροκαυτερή σας. 

Αν τη θέλετε πολύ καυτερή ίσως χρειαστείτε και τρίτη πιπεριά. Σημείωση: Όταν τη φτιάξετε δεύτερη φορά και ξέρετε πόση ακριβώς πιπεριά θέλετε στη τυροκαυτερή σας, μπορείτε να πολτοποιήσετε σε μπλέντερ τη πιπεριά μαζί με τη φέτα και όλα τα υπόλοιπα υλικά διότι έτσι θα έχετε και ομαλή υφή στη τυροσαλάτα σας. Διατηρείτε στο ψυγείο για 4-5 ημέρες.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs