Τρίτη 6 Μαρτίου 2018

Μεθυσμένος οδηγός πέφτει στο αυτοκίνητο της οικογένειας της νύφης, μετά η αστυνομία βλέπει το τρακάρισμα και κάνει μια φρικτή ανακάλυψη


Στις 2 Ιανουαρίου 2005, η Κάτι Φλιν έζησε μια από τις σημαντικές στιγμές της ζωής της. ...



Σε ηλικία επτά ετών το κορίτσι ήταν μαζί με τη μικρότερη αδελφή της, την Γκρέις, παράνυμφος στον γάμο της θείας της, της Λίζα.

Πάνω από 200 φίλοι και συγγενείς συγκεντρώθηκαν στην παραλία του Λονγκ Άιλαντ για να παραστούν στην τελετή όπου η Λίζα και ο Ντέιβιντ αντάλλασσαν όρκους ζωής και ενώνονταν σε ένα σώμα δημιουργώντας τη δικιά τους οικογένεια.

Οι καλεσμένοι παρακολούθησαν την Κάτι και την Γκρέις να περπατούν στα βήματα της νύφης και τις καμάρωναν καθώς ήταν τόσο γλυκές και όμορφες με τα φορέματα που φόρεσαν για τον γάμο.

Κανένας όμως δεν φανταζόταν τι θα επακολουθούσε. Λίγη ώρα αργότερα η Κάτι άφηνε άδικα και πρόωρα, με μακάβριο τρόπο την τελευταία της πνοή στην άσφαλτο.



Μετά από μια υπέροχη μέρα χαράς και διασκέδασης, οι γονείς της νύφης, ο Κρίστοφερ και η Ντενίς, μαζί με την αδελφή της την Τζένιφερ, τον σύζυγό της Νιλ και τα δύο παιδιά τους την Κάτι και την Γκρέις μπήκαν στη λιμουζίνα που θα τους πήγαινε σπίτι.

«Θυμάμαι να κοιτάω προς το αυτοκίνητο και να βλέπω την Κάτι να χαιρετάει φεύγοντας. Δεν μπορούσε να περάσει από το μυαλό μου πως εκείνη η στιγμή θα ήταν και η τελευταία φορά που θα την έβλεπα», είπε ο νεόνυμφος σύζυγος, ο Ντέιβιντ, μιλώντας στο ειδησεογραφικό κανάλι CNN.

Το πολυτελές όχημα με την οικογένεια άφηνε πίσω του το Λονγκ Άιλαντ με κατεύθυνση μια από τις μεγάλες λεωφόρους που συνδέει το νησί με το κέντρο της Νέας Υόρκης.

Ενώ μέσα στο αυτοκίνητο επικρατούσε κλίμα ευεξίας και ικανοποίησης για το χαρούμενο γεγονός, κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί πως εκείνη την ώρα βρισκόταν στον δρόμο και ένας 24 ετών μεθυσμένος οδηγός, ο Μάρτιν Χέιντγκεν.

Ο Χέιντγκεν βγήκε στο αντίθετο ρεύμα και χτύπησε μετωπικά τη λιμουζίνα προκαλώντας μια φρικτή σύγκρουση.

Σύμφωνα με την αναφορά της αστυνομίας, το αλκοόλ στο αίμα του Χέιντγκεν ήταν τρεις φορές το ανώτατο επιτρεπτό επίπεδο.

Είχε καταναλώσει 14 ποτά και οδηγούσε με 100 χλμ την ώρα ανάποδα στη λεωφόρο για τουλάχιστον τρία χιλιόμετρα πριν συμβεί το δυστύχημα.


Ο οδηγός της λιμουζίνας, ο 59 ετών Στάνλεϊ Ραμπίνοβιτς σκοτώθηκε ακαριαία όταν η μηχανή του αυτοκινήτου αποκολλήθηκε από το σασί και χτύπησε με ορμή τον άτυχο άνδρα.

Ο πατέρας της νύφης και παππούς των κοριτσιών υπέστη πολλαπλά συντριπτικά κατάγματα στα πόδια του καθώς εκτοξεύθηκε από τη θέση του. Αργότερα οι γιατροί αναγκάστηκαν να του ακρωτηριάσουν το πόδι.

Η γυναίκα του, η Ντενίζ τραυματίστηκε επίσης πολύ σοβαρά ενώ η μικρή Γκρέις είχε εγκλωβιστεί ανάμεσα στην άμορφη μάζα των σιδερικών.

Ο μπαμπάς της ο Νιλ, αν και τραυματισμένος κατάφερε να βγει από το αυτοκίνητο μπουσουλώντας για να ζητήσει βοήθεια, ενώ η μαμά της η Τζένιφερ έψαχνε απελπισμένα να εντοπίσει την άλλη κόρη της, την Κάτι, που καθόταν στο πλαϊνό κάθισμα της λιμουζίνας όταν έγινε το ατύχημα.

Τότε η μητέρα αντίκρισε μια εικόνα που κανένας γονέας δεν θα ήθελε ποτέ να δει με τα μάτια του.

Η κόρη της είχε χάσει τη ζωή της όταν η ζώνη ασφαλείας λειτούργησε σαν μαχαίρι στον λαιμό του άτυχου κοριτσιού κόβοντας ζωτικά όργανα και προχωρώντας σε βάθος μέσα στο κορμί του παιδιού, αποκεφαλίζοντας το κορίτσι.


Ένας από τους πρώτους που έφτασαν στο σημείο για να βοηθήσουν ήταν ο Μάικλ Τάνγκνεϊ, θείος της νύφης και αστυνομικός ο ίδιος. Ήταν στον γάμο λίγες ώρες πριν.

«Πήγαινα προς το πίσω μέρος της λιμουζίνας όταν ένας άνδρας που ερχόταν από εκείνο το σημείο μου μίλησε λέγοντας: ‘Μην πας εκεί πέρα, είναι πολύ άσχημα’.

Άνοιξα την πίσω πόρτα και συνειδητοποίησα αμέσως πως ήταν η οικογένειά μου.


Αλλά το τραγικό ήταν πως δεν είχα δει ακόμη τα χειρότερα.»

Ο Μάικλ Τάνγκνεϊ θα γινόταν μάρτυρας μια φρικιαστικής σκηνής όπου η Τζένιφερ προσπαθούσε να βγει από το τρακαρισμένο όχημα κρατώντας το κεφαλάκι της κόρης της στα χέρια.

Το σώμα του μικρού κοριτσιού είχε παραμείνει στο αυτοκίνητο.

Για την επόμενη ώρα, η Τζένιφερ παρέμενε παγωμένη και αμετακίνητη στο οδόστρωμα κρατώντας την κόρη της σφιχτά στα χέρια της, ενώ δίπλα της γινόταν προσπάθεια να απομακρυνθεί η υπόλοιπη οικογένεια από μάζα σιδερικών.

Τελικά, κατέρρευσε αφήνοντας την κόρη της. Και φιλώντας την για τελευταία φορά την παρέδωσε στον Μάικλ.

Το φρικτό αυτό γεγονός σημάδεψε τις ζωές ολόκληρης της οικογένειας.

Ο Μάρτιν Χέιντγκεν καταδικάστηκε σε 18 χρόνια κάθειρξη για δύο κατηγορίες φόνου σε δεύτερο βαθμό κατά το αμερικανικό δίκαιο.

Κανένας όμως δεν μπορεί να φέρει το κορίτσι πάλι πίσω ούτε να σβήσει τις εμπειρίες αυτές από τις μνήμες ή τις ψυχές αυτών των ανθρώπων που είδαν να αλλάζουν όλα στη ζωή τους από μια πράξη ενός ανεύθυνου άνδρα.

Η Τζένιφερ και ο Νιλ αποφάσισαν να δημοσιοποιήσουν το περιστατικό αναφέροντας με φρικιαστική λεπτομέρεια όλα τα γεγονότα ώστε κανένας να μην αναγκαστεί να ζήσει μια παρόμοια κατάσταση.

«Καθώς κανένας δεν πρέπει να ζήσει τη δική μου ζωή, ένιωσα την ευθύνη να βγω μπροστά και να πω την ιστορία μας», είπε η Τζένιφερ.

«Ελπίζω πως αν όλοι καταλάβουν την απόγνωση που νιώθουμε και τι ζήσαμε εκείνη τη νύχτα και τι συνεχίζουμε να ζούμε μέχρι σήμερα, οι άνθρωποι θα δουν πόσο σοβαρό έγκλημα είναι να οδηγούν υπό την επήρεια μέθης.

Μακάρι με αυτή την πράξη μας να βοηθήσουμε ώστε να σωθούν ζωές.”



Δεν είναι μυστικό πως ακόμη και σήμερα κάποιοι θα πιουν ενώ σε λίγο θα οδηγήσουν, χωρίς να έχουν συναίσθηση τι πραγματικά κάνουν.

Σίγουρα θα ξέρετε και εσείς παρόμοιες ιστορίες, αφού άλλωστε δεν είναι λίγες αυτές που βλέπουν τα φώτα της δημοσιότητας.

Κάποιοι όμως από εμάς έχουν ζήσει δυσάρεστες καταστάσεις λόγω μέθης, όχι μόνο από την πλευρά του θύματος.

Κάποιοι ίσως να ήταν στην πλευρά του θύτη.

Μακάρι να μην τύχει ποτέ να βιώσετε στη ζωή σας κάτι τέτοιο.

Παρακαλούμε κοινοποιήστε αυτή την ιστορία για να καταλάβουν όλοι πως η κατανάλωση αλκοόλ και η οδήγηση δεν είναι δυνατό να συμβαίνουν μαζί.

Ας δουν όλοι ποια μπορεί να είναι τα αποτελέσματα ακόμη και αν χρειαστεί να παγώσουν διαβάζοντας τις λεπτομέρειες.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs