Τρίτη 6 Μαρτίου 2018

Σε μποϊκοτάζ στο Μουντιάλ της Ρωσίας ίσως προχωρήσει η Αγγλία


Στην προειδοποίηση επανεξέτασης της συμμετοχής της εθνικής Αγγλίας στο προσεχές Μουντιάλ ...
της Ρωσίας προχώρησε σήμερα η Μεγάλη Βρετανία, 




σε περίπτωση που φανεί πως η Μόσχα βρίσκεται πίσω από τη μυστηριώδη ασθένεια που έπληξε έναν Ρώσο πρώην διπλό πράκτορα, τον Σεργκέι Σκρίπαλ, ο οποίος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση αφότου εκτέθηκε σε άγνωστη τοξική ουσία σε αγγλικό έδαφος.

«Όσον αφορά το Μουντιάλ, φέτος το καλοκαίρι, πιστεύω ότι θα ήταν πολύ δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούσε να εκπροσωπηθεί κανονικά στην εκδήλωση αυτή», δήλωσε στο κοινοβούλιο ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Μπόρις Τζόνσον.

Μάλιστα, ο Τζόνσον επισήμανε ότι υπάρχουν ομοιότητες ανάμεσα στην κατάρρευση του Σκρίπαλ και τον θάνατο το επίσης Ρώσου πράκτορα, Αλεξάντερ Λιτβινέκνο, ο οποίος δηλητηριάστηκε το 2006 με ραδιενεργό πολώνιο σε ξενοδοχείου του Λονδίνου. Οι βρετανικές Αρχές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η δολοφονία του είχε προκληθεί από δύο Ρώσους πράκτορες, σε βάρος των οποίων εκκρεμούν ακόμα εντάλματα σύλληψης.

Το Κρεμλίνο έχει αρνηθεί κάθε εμπλοκή ή γνώση της υπόθεσης, ενώ η πρεσβεία της χώρας στο Λονδίνο κατήγγειλε δαιμονοποίηση της Μόσχας από τον βρετανικό Τύπο.

Όσον αφορά το καθαρά ποδοσφαιρικό κομμάτι, η Αγγλία είναι η μόνη εκπρόσωπος σε επίπεδο FIFA από πλευράς Μεγάλης Βρετανίας στην καλοκαιρινή γιορτή του ποδοσφαίρου.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs