Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

Το Κρεμλίνο αγρίεψε με τους Σκοπιανούς! Το τελεσίγραφο της Ρωσίας στην ΠΓΔΜ


Ευθέως η Μόσχα παρενέβη στις διαπραγματεύσεις για το Σκοπιανό προειδοποιώντας...
τη «Δημοκρατία της Μακεδονίας» όπως την ονομάζει,





για τα σχέδια της εισόδου στο ΝΑΤΟ και συγκεκριμένα για «τις αρνητικές επιπτώσεις που ενδεχομένως θα προκύψουν» από αυτή.

Σε ανακοίνωσή του το ρωσικό ΥΠΕΞ, έπειτα από τη συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών της χώρας με τον Σκοπιανό πρεσβευτή στη Μόσχα, τονίζει ότι «οι δύο πλευρές συζήτησαν τις θέσεις τους για την κατάσταση στην περιοχή των Βαλκανίων. Η ρωσική πλευρά υπογράμμισε πως τα σχέδια εισόδου της Δημοκρατίας της Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ (!) ενδεχομένως να έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην περιφερειακή ασφάλεια και τις διμερείς σχέσεις».

Η παρέμβαση της Μόσχας ανάγκασε τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ να προχωρήσει σε μια δήλωση, προκειμένου να καθησυχάσει τη Ρωσία για τους στόχους της κυβέρνησής του.

«Η ένταξή μας στο ΝΑΤΟ δεν σημαίνει ότι είμαστε αντίθετοι στην προώθηση της συνεργασίας με τη Ρωσική Ομοσπονδία», είπε ο κ. Ζάεφ, επισημαίνοντας ότι συνιστά «στρατηγικό στόχο» της χώρας του να ενισχύσει περαιτέρω τις σχέσεις με τη Ρωσία, «πρωταρχικά στην οικονομία, τον πολιτισμό, την εκπαίδευση και άλλους τομείς». Και προσέθεσε ότι η ΠΓΔΜ έχει δεσμευθεί προς το ΝΑΤΟ ήδη προ 25 ετών, ενώ ανέφερε ότι η «συντριπτική πλειοψηφία, πάνω από 75% των πολιτών της χώρας, συντάσσεται με την ένταξη στο ΝΑΤΟ». Που, όπως είπε, «είναι πολύ σημαντική για τη σταθερότητα και την ασφάλεια της “Μακεδονίας”, αλλά επίσης και για ολόκληρη την περιοχή».

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs