Τετάρτη, 7 Μαρτίου 2018

Ποια είναι η Ελληνίδα μεταφράστρια των δύο στρατιωτικών


Μια Eλληνίδα από την Κομοτηνή είναι η διερμηνέας των δυο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται ...
από τις τουρκικές αρχές στην Ανδριανούπολη.
Πρόκειται για ελληνίδα μουσουλμάνα που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κομοτηνή, αλλά έχει παντρευτεί Τούρκο και ζει πλέον στην Αδριανούπολη. Η γυναίκα τις τελευταιες 4 ημέρες κάνει χρέη διερμηνέα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που συνελήφθησαν την Πέμπτη το μεσημέρι στις Καστανiές από τους Τούρκους.


Γνωστή σε Έβρο και Θράκη

Η Κανάν Χουσείν Τουρκτογκάν, η οποία είναι γνωστή σε πολλούς κατοίκους του Έβρου και της Θράκης, αφού εργάζεται ως διερμηνέας κατά τις επισκέψεις και επαφές είτε θεσμικών φορέων του νομού και της περιοχής μας στην Αδριανούπολη (δημάρχων, επιμελητηρίων, συλλόγων), είτε Τούρκων από την συγκεκρικμένη πόλη ή άλλες περιοχές της γειτονικής χώρας στην Ελλάδα.

Η Κανάν Χουσείν ήταν παρούσα στις καταθέσεις του Ανθυπολοχαγού Άγγελου Μητρετώδη και του ΕΠΟΠ Λοχία Δημήτρη Κούχλατζη στους Τούρκους στρατιωτικούς, αλλά και τους ανακριτές και άλλους δικαστές, ενώ τους συνοδεύει σε κάθε τους μεταφορά και μετακίνηση. Παράλληλα, βοηθάει στην συνεννόηση των δύο παλικαριών με τους δικηγόρους που έχουν αναλάβει την υπόθεση τους.

Η Ελληνίδα από την Κομοτηνή, φαίνεται μάλιστα και στα βίντεο των τουρκικών καναλιών, να συνοδεύει μέσα στο βανάκι τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς τόσο κατά την προσαγωγή τους στην δικαιοσύνη, όσο και στο νοσοκομείο της Αδριανούπολης όπου και υποβλήθηκαν σε κάποιες εξετάσεις. Γνωρίζει λοιπόν πολύ περισσότερα από κάθε άλλον, για όσα είπαν οι Μητρετώδης και Κούχλατζης στις τουρκικές αρχές για το θέμα της σύλληψης τους.


Στην Ελλάδα για δουλειές και διακοπές

Κάτοικοι του Έβρου που έχουν συνεργαστεί μαζί της κατά την επίσκεψη τους στην Αδριανούπολη ή όταν συνόδευσε τουρκικές αντιπροσωπείες στην Ελλάδα, λένε πως είναι πολύ καλή στην δουλειά της αφού γνωρίζει άριστα τόσο τα ελληνικά όσο και τα τουρκικά. Η ίδια επισκέπτεται συχνά με την οικογένεια της την Κομοτηνή για να δει τους δικούς της, αλλά και για διακοπές.
Πηγή: evros-news

Google+ Followers