Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018

Ισραήλ: Προετοιμάζεται για πόλεμο σε πέντε μέτωπα ταυτόχρονα


Σε καθεστώς προετοιμασίας πολέμου σε πολλαπλά μέτωπα έχουν τεθεί και τα τρία σώματα στρατού ...
στο Ισραήλ, σύμφωνα με δήλωση υψηλότατου κυβερνητικού στελέχους.




Όπως αποκάλυψε σε ομιλία του κατά την τελετή αποφοίτησης των νέων αξιωματικού του ισραηλινού Ναυτικού ο αναπληρωτής αρχηγός διαχείρισης προσωπικού του Ισραηλινού Στρατού, Aviv Kochavi, «το στράτευμα μέσω των επιτελείων έχει λάβει εντολή να προετοιμάζεται σε εντατικό ρυθμό για επιχειρήσεις και μάχες σε πέντε διαφορετικά πολεμικά μέτωπα ταυτόχρονα».

Ο Aviv Kochavi απέφυγε να αναφερθεί σε πιο συγκεκριμένους στόχους, κατονόμασε ωστόσο το Ιράν, λέγοντας πως «τροφοδοτεί τρομοκρατικές δραστηριότητες σε πολλές περιοχές στη Μέση Ανατολή».

Στην ίδια εκδήλωση και στο ίδιο μήκος κύματος, ο Διοικητής του ισραηλινού Ναυτικού, Eli Sharvit, δήλωσε ότι ο στόλος διαθέτει την ικανότητα να δουλεύει κάτω από απόλυτη μυστικότητα, τόσο στο νερό όσο και εκτός, αντιδρώντας ταχύτατα σε οποιαδήποτε επιχείρηση του ζητηθεί από την κεντρική ηγεσία του στρατεύματος.

Το διάστημα αυτό, ο Ισραηλινός στρατός διεξάγει ευρεία άσκηση σε παραμεθόριες περιοχές στα σύνορα με το Λίβανο, τη Συρία και στην περιοχή της Γάζας.

Σε έναν ικανό αριθμό ασκήσεων, και ενώ δεν έχει ανακοινωθεί το παραμικρό από το αμερικανικό Πεντάγωνο, οι ασκήσεις διεξάγονται από κοινού με Αμερικανικά στρατεύματα, τα οποία έχουν μεταφερθεί κάτω από απόλυτη μυστικότητα στην περιοχή, όπως μεταδίδουν αραβικά και ισραηλινά δίκτυα. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στις ασκήσεις λαμβάνουν μέρος 2.500 Αμερικανοί κομάντος, μαζί με άλλους 2.000 Ισραηλινούς στρατιώτες των ειδικών δυνάμεων.

Να σημειώσουμε ότι το Ισραήλ έχει κατηγορήσει ανοικτά την Τεχεράνη ότι χρηματοδοτεί και εκπαιδεύει τρομοκράτες, εννοώντας τη στήριξη που παρέχει η κυβέρνηση του Ιράν στους Παλαιστινίους, στο μείζον Μεσανατολικό ζήτημα. Με δηλώσεις του ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου έχει απειλήσει ανοικτά με πόλεμο το Ιράν και έχει δεσμευτεί να πλήξει τον ιρανικό στρατό εντός του συριακού εδάφους, αν πλησιάσει εντός της κόκκινης γραμμής που έχει ορίσει από τα σύνορα του Ισραήλ.

Δορυφόρος εντόπισε ιρανικό σιλό βαλλιστικών πυραύλων στη Δαμασκό

Πρόσφατα, δορυφόρος εντόπισε σιλό εκτόξευσης βαλλιστικών πυραύλων του Ιράν λίγο έξω από την πρωτεύουσα της Συρίας, τη Δαμασκό, σε απόσταση ικανή να πλήξουν ισραηλινό έδαφος και δη κατοικημένες περιοχές.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs